Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Oddsets "EM-hån" mot Danmark: Gör hängmatta av nätet efter Zlatanmålet på Parken

Publicerad: 10 juni 2016, 08:13

Foto: Kampanjbild/Oddset

Zlatans frispark i playoff-matchens 76:e minut mot Danmark tog Sverige till EM. I Oddsets nya reklamfilm klipps nätet från målet ner – och blir Guidettis hängmatta.


Ämnen i artikeln:

OddsetZlatan Ibrahimović

Landslagets huvudsponsor Oddset skickar en rejäl känga till landet på andra sidan sundet, precis innan starten av EM som kickar igång under fredagskvällen.

I en ny film har spelbolaget plockat upp sekvenser från Sveriges avgörande playoff-match mot Danmark på nationalarenan Parken, där Zlatans frispark skickar svenskarna till EM. Klippen bryts dock till och från av bilder där en aktivistklädd person tar sig in i en tom arena och klipper ner nätet. Av nätet tillverkar man istället hängmattor, som John Guidetti får njuta av i sommargräset.
– Det känns som att det är en svensk frispark som har fixat den här hängmattans sköna gung. Det hade danskarna aldrig fixat själva, säger anfallaren ironiskt i en kommentar.

Oddset har fått tillåtelse av Danska Fotbollsförbundet att genomföra tilltaget. Tanken är att svenska fans i sommar ska kunna nyttja hängmattorna.
– Det här är hängmattan med extra skön nätkänning. Istället för att vi hänger upp den på ett museum ger vi svenska fans möjligheten att hänga med landslaget på en helt ny nivå och återhämta sig under EM. Vi tror att det finns magi kvar i nätet. Extra tack till Danska Fotbollförbundet som lät oss klippa ner nätet, säger Eva Evesjö, kommunikationsansvarig för Oddset.

Händelsen har redan nått Danmark, vilket bland annat Ekstrabladet vittnar om. Bakom kampanjen ligger byrån Jung och produktionsbolaget Slutet är nära. Se hela filmen nedan.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

OddsetZlatan Ibrahimović

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.