Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ögonblick ur Elton Johns karriär – Här är årets John Lewis-julkampanj

Publicerad: 15 november 2018, 10:30

Det brittiska varuhuset John Lewis satsar på Elton John i årets julreklam.


Ämnen i artikeln:

ReklamJohn Lewisadam&eve DDB

– Det är svårt att överskatta hur viktig John Lewis julreklam är i julkalendern. För många signalerar reklamen början på nedräkningen till jul, och har efter ett decenium sen den blev känd, blivit med dess familjära mix av charm och sentimentalitet lika traditionell som brysselkålen, skriver Creative Review om det klassiska inslaget i årets stora reklamhändelser.

Årets film byggs upp runt ögonblick ur Elton Johns musikkarriär; från att han fick sitt första piano som ung, till konserter i stora arenor – allt med Elton Johns "Your Song" i bakgrunden. Filmen, som är regisserad av Academy Films Seb Edwards, och producerad av byrån adam&eveDDB, baserar sig på taglinen "Vissa presenter är mer än bara presenter".

– Reklamfilmen berättar historien om att Eltons piano var mer än bara en present, och vi hoppas på att det påminner kunder om att det där speciella ögonblicket då de fått en julklapp som de vet att de för alltid kommer uppskatta, säger Craig Inglis, Partner and Customer Director, John Lewis & Partners, till Creative Review.

Reklamfilmen följer upp förra årets kampanj som hade det vänliga monstret Mos i centrum, och 2016s djurinspirerade film, som blev årets mest delade reklam.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.