Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Olämpligt att använda skattebetalarnas pengar"

Publicerad: 20 mars 2009, 10:46

I förrgår presenterades den gemensamma EU-kampanjen inför det stundande EU-valet. En kampanj som nu får hård kritik av moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.


Ämnen i artikeln:

Scholz & FriendsPer Schlingmann

Per Schlingmann. Foto: Peter Knutsson

”Det är när EU gör sådana här generiska kampanjer i alla länder som man själv bidrar till att legitimera kritiken mot samarbetet.” Detta skriver Per Schlingmann i sin blogg idag.

I sitt blogginlägg riktar han hård kritik mot upplägget av EU-valskampanjen och menar att det inte handlar om att informera medborgarna om vikten av valet, utan att det handlar om att medborgarna faktiskt ska ta politisk ställning och välja vilka som ska representera dem i valet.

”Det går inte att informera fram ett engagemang genom att skriva människor på näsan om att det är viktigt i generiska kampanjer som saknar politisk konflikt och laddning”, konkluderar han i sin blogg.

Istället för gemensamma internationella kampanjer menar Per Schlingmann att det är partierna själva som måste ta ansvar för att tydliggöra för sina sympatisörer varför detta är ett viktigt val.

Att Europaparlamentet ändå väljer att satsa på en gemensam informationskampanj kan Per Schlingmann förvisso förstå, men han är samtidigt övertygad om att Europaparlamentets informationsavdelning tänker fel. Och han är kritiskt till kampanjsamarbetet av flera skäl.
–För det första tror jag som sagt inte att kampanjen leder till önskat resultat, utan istället riskerar den att bli kontraproduktiv. För det andra tycker jag att det är tondövt och olämpligt att i en tid av mycket allvarlig ekonomisk kris använda skattebetalarnas pengar till en kampanj som denna, säger han till Resume.se.

–Det är inte informationskampanjer som leder till att människor röstar, det är tydliga politiska alternativ, säger han.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.