Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Olavi Häkkinens sista reklamfilm

Publicerad: 18 februari 2011, 09:16

Här är den mångfaldigt prisbelönade regissören Olavi Häkkinens sista reklamfilm för Bregott. Filmen är gjord av tidigare filmat material som har klippts ihop.


Ämnen i artikeln:

Stenström Red CellBregott

Olavi Häkkinen under en reklaminspelning.

Olavi Häkkinen blev 59 år. I slutet av 2010 avled regissören som bland annat ligger bakom den klassiska Bregott-filmerna med korna i hagen.

– Olavi var inte bara själv en otrolig historieberättare. Filmer som berättade en historia var också hans speciella styrka. Där blev Bregottfabrikens filmer med sin ofta väldigt enkla historia som landar i en arbetsrelaterad rad en balansgång i lågmäld humor, sa Bertil Åström, ad på Stenström Red Cell om hans verk.

Olavi Häkkinen föddes 1951 i Borås.  Efter diverse arbeten i hemstaden studerade han på designhögskolan Beckmans. 1975 började han som ad-assistent på reklambyrån HLR.  Där stag han i graderna och 1979 lämnade han Sverige för USA. Han gick han en kurs i illustration hos den världsberömde designern Milton Glaser och började på BBDO i New York.

Det var då han styrde in på filmbanan. Olavi Häkkinen låg bakom idén till tidernas mest framgångsrika Pepsi-film – Cannes-prisade  ”Fire”  med Michael Jackson 1984. 

Efter USA-sejouren återvände Olavi Häkkinen till Sverige – 1987 startade han produktionsbolaget Oh la la med Lars Larsson och Lasse Larsson.

Under hela 90-talet vann Olavi och Oh-la-la en lång rad internationella priser. För Bregott blev det bland annat ett silverägg här hemma och guld i Eurobest.

Den sista tiden arbetade Olavi Häkkinen mycket internationellt, bland annat i Ryssland

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Stenström Red CellBregott

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.