Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Olle Palmlöf om Guldäggsvinsten

Publicerad: 24 april 2014, 08:45

Olle Palmlöf vill vinna fler Guldägg.

Foto: Andreas Alfredsson.

Under onsdagens guldäggsgala vann "Håkan och Lenas podcast" i kategorin Radio. Det är första gången en podd vinner guldägg. Som producent står tidigare tv-profilen Olle Palmlöf, som berättar om vinsten för Resumé.


Ämnen i artikeln:

Guldägget 2014Stockholms Stadsmission

Det är Stockholms Stadsmissions och Sverige AB som gjort satsningen som alltså kammade hem ett guldägg i går.  

– Det känns bra förstås. Men det var inte speciellt väntat, säger Olle Palmlöf.

Det är första gången Olle Palmlöf vinner ett Guldägg – men inte första gången han kammar hem priser. I vanliga fall jobbar han mest med tv – något som gav honom och Jonas Franksson Stora Journalistpriset 2004 för SVT-produktionen CP-magasinet.  

Guldäggsvinsten beror på att idén är något speciellt i djungeln av podcast – att två personer som själva befunnit sig i missbruk och bott på gatan tar vardagsproblem till en ny nivå, tror projektledaren Anders Ekman. Olle Palmöf är inne på samma spår:  

– Podden har ju ett bra innehåll – dessutom bäddar ämnet för en dramaturgi som blir spännande. Det är inte många poddar som handlar om narkomaner och uteliggare.  

Produktionen har varit lite skakig. Personerna har bytts ut – efter att en av dem trillade tillbaka på heroin. Håkan och Lena får hjälp av Stadsmissionen i dag, men är inte drogfria. Olle Palmlöf tycker att de ska ha en eloge för att de är öppna med sitt missbruk.  

– Att jobba med det här projektet har varit roligt, men det är annorlunda. Det har varken varit lätt att få tag på dem eller att få dem att hålla tider. Men de är smarta, roliga och trevliga.  

Efter vinsten hoppas Olle Palmlöf på en fortsättning på podcasten.  

– De har mer att berätta. Men jag har inte fått tag på dem. Jag har både ringt och smsat om att vi vunnit Guldägg, men de har inte svarat på det heller än, säger han.  

Tror du att det blir fler Guldäggsvinster för dig framöver?
– Det har jag svårt att tro, men jag skulle inte ha något emot det, säger han.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.