Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Olle Sarris reklamparodi – tas för äkta tampongreklam

Publicerad: 24 juni 2013, 14:34

Komedin Movie 43 har blivit nerskriven av recensenter världen över. I dag fick den svenska skådespelaren Olle Sarri och reklamfilmsregissören Patrik Forsberg en viss revansch. Flera, bland annat en branschtidning, tolkade deras sketch som en autentisk rysk reklamfilm för tamponger.


Internationellt har komedin Movie 43 blivit lustmördad världen över. Bland annat ska en recensent ha kallat filmen för "the Citizen Kane of awful".

Filmen är ett potpurri av sketcher där storstjärnor som Halle Berry och Richard Gere figurerar. Bakom ett av alstren står den svenska skådespelaren Olle Sarri och reklamfilmsregissören Patrik Forsberg. Det hela började för några år sedan med en idé kring en tampongreklam som Olle Sarri spånade fram tillsammans med bandet Ainbusk Singers, skriver Moviezine.

– Jag hade spånat tillsammans med bandet Ainbusk, det handlade om att de fyra tävlar, i bästa tampong. De simmar ut till havs och så blir tre av dem uppätna av en vithaj, i ett kokande sammelsurium. På den tiden fanns så mycket usla tampongreklamer. Jag tänkte att den förste som vågar göra någon bra, som sticker ut, den kommer att sälja, säger Olle Sarri till Moviezine.

Den osannolika historien tog en vändning när reklamfilmsregissören Patrik Forsberg hörde av sig till Olle Sarri sedan en amerikansk filmproducent hörde av sig. Reklamfilmsparodin blev ett segment i "Movie 43"

I dag tog sketchen ny fart när flera tolkade parodin som en autentisk reklamfilm för den ryska tampongtillverkaren Tampax. Bland annat en branschtidning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.