Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Online Group vinner största affären i bolagets historia

Publicerad: 8 maj 2014, 10:01

Urban Johansson.

Foto: Online Group.

Marknadsföringsbolaget Online Group och FCR Media utvecklar sitt säljsamarbete på ytterligare nio marknader. Avtalet är värt 70-80 miljoner kronor under första året och är Online Groups största affär någonsin.

Ämnen i artikeln:

Online GroupUrban Johansson

KB

Karl-Johan Byttner


Online  Group har ett tidigare samarbetsavtal med FCR Media på  den svenska marknaden via Clearsense. I december utvidgades samarbetet till att omfatta  den irländska marknaden via bolagets dotterbolag Golden Pages.

Nu fortsätter man samarbetet på ytterligare nio marknader, däribland Tjeckien, Estland, Ryssland, Ungern och Finland.

Jätteaffären innebär att Online Group får tillgång till FCR Medias 144 000 kunder och 800 säljare i Europa.

Affären  innebär också att FCR Medias kommer att arbeta  med försäljningen av de SEO-tjänster som Online Group erbjuder.

– Vi  ser stora möjligheter för våra 144 000 kunder att få ta del av Online  Groups SEO- och Hosting-tjänster i alla länder som vi har verksamhet i.  Vi planerar för en försäljning på omkring 75 miljoner kronor bara i  SEO-tjänster, baserat på försäljningsutvecklingen i Sverige och Irland,  säger Jon M. Martinsen, vd på FCR Media Group i en kommentar.

Ungern  och Tjeckien är först ut att omfattas av det nya samarbetet och där  finns cirka 50 000 kunder. Under sensommaren och hösten fortsätter man  utrullningen till resterande sju marknader, enligt Urban Johansson som  är vd och koncernchef på Online Group.

– Samarbetet har slagit mycket  väl ut och det är glädjande att kunna konstatera att vi nu rullar ut på  samtliga marknader där FCR Media är verksamma. För Online Group innebär  detta en anmärkningsvärd kommersiell potential, säger han i en  kommentar.

Online Group har 211 anställda i Sverige, Storbritannien, Frankrike, Irland, Italien, Tyskland och USA.

Moderbolaget Oniva Online Group Europe är noterat på Nasdaq OMX First North.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev