Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Online-gruppen utökar i Storbritannien

Publicerad: 30 januari 2014, 11:03

Urban Johansson, Online Group.

Marknadsföringsbolaget Online Group går in som ny huvudägare i Digital Next, vilka i sin tur går ihop med brittiska Just Search i och med affären.

Ämnen i artikeln:

Online GroupNasdaqOniva

KB

Karl-Johan Byttner


Online Group köper 51 procent av aktierna i Digital Next, vilka är ett  etablerat onlinemarknadsbolag i Storbritannien sedan många år tillbaka.

Affären  innebär även att Online Group får hälften av aktierna i Adtronix,  vilket är en mjukvara som har utvecklats av HP och att Search UK går  ihop med Digital Next.

Sammantaget innebär upplägget att Online Group  numera erbjuder en fullskaleservice i Storbritannien lik den man  erbjuder i Norden.

– Vår ambition är att bygga upp Online Group i  Storbritannien till samma one-stop-shop som vi idag erbjuder i Norden,  säger Urban Johansson, vd på Online Group i en kommentar.

Digital Next erbjuder produkter inom alltifrån SEO och sociala medier till 3D-film, webdesign och hosting.

Bolaget består idag av tre huvudägare, vilket samtliga blir kvar i bolaget efter affären.

–  Digital Next kommer att få en betydande roll i en stor koncern som  kommer att kräva mer från alla för att vi tillsammans ska bli Europas  ledande bolag inom hosting och onlinemarknadsföring, säger Justin  Blackhurt, Managing Director & Founder på Digital Next i en  kommentar.

Online Groups nya dotterbolag Just Search UK och Digital  Next får en omsättning på 44 miljoner kronor och ett EBITDA på 11  miljoner kronor.

Online Group har cirka 165 anställda och ägs av Oniva Online Group Europe AB, vilka är noterade på NASDAQ OMX First North.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev