Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Öppna Moderater lanserar Snapchat-kampanj inför Stockholm Pride

Publicerad: 24 juli 2017, 11:55

Foto: Pressbild

Det partipolitiska HBTQ-förbundet Öppna Moderater lanserar kampanjen "Love should be a snap" inför Prideveckan i Stockholm nästa vecka.


Ämnen i artikeln:

ReklamModeraternaStockholm PrideSnapchat

Enligt Öppna Moderater är syftet med kampanjen att peppa unga hbtq-personer och visa att kärleken ska vara enkel och något att vara stolt över.

– Med den här kampanjen vill vi visa att kärlek ska vara något enkelt. Oavsett vem du är så ska du våga gå på stan sent på kvällen och hålla handen med den du älskar, utan att vara rädd för att bli nedslagen eller få en spottloska efter dig. På samma sätt ska du kunna prata med kollegorna i fikarummet eller klasskamraterna på rasten om utflykten du gjorde i helgen med din kärlek, utan att få konstiga blickar eller märkliga kommentarer. Vi vill att du ska kunna känna dig redo att vara den du är, säger Fredrik Saweståhl, förbundsordförande, Öppna Moderater.

I kampanjen uppmanas användarna att spela in ett Snapchat-klipp med valfritt kärleksbudskap och sedan dela det vidare till andra användare. Även om Snapchat fungerar som huvudkanal kommer även en Facebook-sida att användas för att få ytterligare spridning.

– Det är inget konstigt att vara homo, bi, trans eller queer. Lika lite som att det skulle vara något konstigt att vara hetero. Med den här kampanjen vill vi nå ut till unga hbtq-personer som fortfarande försöker finna sig själva och som försöker förbereda sig för att komma ut och våga visa världen vem han, eller hon, eller hen älskar, fortsätter Fredrik Saweståhl.

Kampanjen har tagits fram av Hannes Kataja, ledamot i Öppna Moderaters styrelse.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.