Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Optimistiskt R/GA växer i Stockholm

Publicerad: 31 maj 2012, 13:01

Kay Höök och Paul Collins.

Det digtiala byrånätverket R/GA startade upp sitt Stockholmskontor i juni 2011, under ledning av tidigare Digitasmedarbetarna Anders Erlandsson som VD och Kay Höök som Executive Creative Director. En viktig rekrytering som redan har tillkommit är engelsmannen Paul Collins som återvänder till Stockholm från New York.


Ämnen i artikeln:

Kay HöökPaul Collins

Det första året i Sverige har gått bra, med kundframgångar i form av bland annat AdLibris och Riksidrottsförbundet, och den idag åtta man starka byrån har precis flyttat till nya lokaler som skall fyllas med upp med nya medarbetare.

– Vi är fortfarande i en etablerings- och byggnadsfas, men följer vår plan och räknar med att vara ca 25 personer i slutet av detta år, säger Kay Höök.

Paul Collins återvänder till Stockholm från New York, där han bland annat jobbat på KBS+P och AKQA. I Stockholm har han en bakgrund på Åkestam Holst och får rollen som creative director hos R/GA, i nära samarbete med Kay Höök. En viktig rekrytering som ger spetskompetens när byrån ska växa med både lokala, nordiska och internationella kunder.

– Jag tar med mig thought-leadership och kunskap om att arbeta med stora kunder i globala projekt. Åren i USA har lärt mig mycket om hur man kan vaska fram bra idéer i ett minfält av juridik , politik, hierarkier och ändlösa sejourer av planning och på många sätt är det lättare att få ut bätttre kreativa jobb här i Stockholm på  grund av färre hinder och en mer dynamisk marknad, säger Paul Collins.

Kay Höök välkomnar Paul som en nyckelrekrytering för R/GA:s kreativa vision och är optimistisk inför framtiden:

– Vi är fullt fokuserade på att fortsätta vår nuvarande tillväxt. Men det gäller inte bara oss själva utan vi vill också hjälpa våra kunder att utvecklas och hitta tillväxtmöjligheter. Och med R/GA's historia och kultur i ryggmärgen, där nyfikenhet, uppfinningsrikedom och kreativitet alltid stått högst upp på listan, vill vi vårda det arvet och fortsätta vara banbrytare i branschen en lång tid framöver.

Fredrik Hazén

Ämnen i artikeln:

Kay HöökPaul Collins

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.