Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ordern: Strippa!

Publicerad: 26 augusti 2010, 06:59

I Johan Rencks nya heta film för brittiska Agent Provocateur med skotska supermodellen Kirsty Hume får en av modellerna order att klä av sig. Men det är inte den striptease som man kan vänta sig.


Ämnen i artikeln:

Johan Renck

Johan Rencks första möte med brittiska underklädesmärket Agent Provocateur var i ett rum dekorerat med porrunderkläder.

– Dom lurade in mig i rummet, berättar han för Shots.

Men det satte tonen för deras gemensamma projekt.

– Budskapet vi ville kommunicera är en stark kvinna … som har kontroll. Kollektionen är inspirerad av de tuffa kvinnliga karaktärerna i 1990-talsfilmer som Basic Instinct, Lost Highway, LA Confidential, Body Heat och The Last Seduction, säger Sarah Shotton, creative director på Agent Provocateur.

I kampanjen för höst-vinterkollektionen använder man sig av den rödhåriga skotska modellen Kirsty Hume.
– Hon utstrålar fantastisk intelligens, sensualitet, personlighet och självförtroende. Hon har en kattlik film noir-kvalitet, säger Shotton.

Renck ville jobba med Agent Provocateur eftersom han gillade varumärket och att man vågade gå långt i sin kommunikation. Innan han skrev manus till filmen tillbringade han en tid på Agent Provocateurs kontor för att lära kvinnorna som jobbade där.

Filmen blev en blandning av film noir och webbkameraporr där en mycket bestämd Betty Sue, spelad av Kirsty Hume, står bakom kameran och regisserar en ung manlig modell.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Johan Renck

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.