Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ordlek ska sälja Lypsyl

Publicerad: 5 februari 2009, 10:48

Lypsyl lanserar en ny produkt – Lypsyl Beeswax. Bilbo & Co hoppas att ordleken i annonserna ska få folk att titta lite extra.


Bilbo & Co har samarbetat med Valora Trade, som har produkten Lypsyl, i drygt två år. Nu lanserar företaget en ny serie produkter på den svenska markanden, Lypsyl Beeswax. Produktserien består av läppbalsam baserat på äkta svenskt bivax och andra naturliga ingredienser som till exempel biodynamiskt shea butter och kokosnötolja.

– För oss handlade det om att försöka lyfta fram att produkten innehåller bivax, det är en viktig ingrediens som ligger rätt i tiden. Det är en engelsk produkt och där trycker de hårt på att det är svenskt bivax. Det kör vi också på. Det naturliga är viktigt vilket gav bildlösningen där man ser det bikakeformade sticket, säger Tomas Ekholm, projektledare och copy på Bilbo & Co.

Lanseringskampanjen har temat ”Bee Natural”.
Ni har lekt med orden?
– Ja det är fel engelska. Det är ett litet försök att göra det lite roligt. Vi vill få en reaktion på tvetydligheten. Vi ville inte gå den vägen som man ofta gör med den här typen av produkten med bilder på vackra läppar. Sticket kommer att visas väldigt tydligt i alla annonser, säger Ekholm.

Kampanjen kommer att synas i populärpress, på nätet och i butik. Dessutom satsar Lypsyl mycket på pr.

Webbkampanjen har redan dragit igång och de första annonserna har precis skickats iväg. Kampanjen startar i butik om drygt två veckor med stora ställ och skyltar.

Lypsyl

Kund: Valora Trade Sweden
Uppdragsgivare: Jenny Fjelkner
Byrå: Bilbo & Co AB
Arbetsgrupp: Thomas Kjellberg ad, Susanne Eklund produktionsledare, Tomas Ekholm projektledning/copy, Eva Fogelström, Thomas Kjellberg foto och bildretusch

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.