Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Orgasmopera när Folkoperan sätter upp Turandot

Publicerad: 11 september 2017, 07:49

Foto: Skärmklipp

Inför premiären av Puccinis opera Turandot hyllar Folkoperan kärleken genom att låta skådespelare brista ut i orgasmer som bildar operans mest kända stycke – Nessun Dorma.


Ämnen i artikeln:

FolkoperanBjörn StåhlOperaIngoReklamJosefine Richards

I Giacomo Puccinis sista opera Turandot lindar prinsessan Turandot sina friare kring ringfingret genom att utsätta dem för en rad prövningar. Blinda av kärlek ställer de upp på prövningarna med vetskapen om att ett misslyckande kommer att innebära döden.

Inför premiären släpper Folkoperan i samarbete med INGO nu en film där de hyllar den gränslösa kärleken genom orgasmer.

– Vi lever i ett samhälle där vi hela tiden uppmanas att njuta av livet. Men det blir ofta ytligt. Med operan vill vi hylla begärets urkrafter och den totala hängivelsen, som i filmen får symboliseras av orgasmen, berättar Mellika Melouani Melani, regissör och konstnärlig ledare på Folkoperan.

Tillsammans bildar de medverkandes stön och skrik ett av de mest kända styckena från Turandot – Nessun Dorma.

– Kanske är en orgasm det närmaste du och jag kommer att sjunga opera. Båda kräver en stor fysisk kraftansträngning. Och båda ger samma positiva effekter som frigörande av endorfiner och oxytocin, säger Josefine Richards, creative director på INGO.

Filmen är regisserad av Sheila Johansson och produktionsbolag är New Land. Producent för filmen är Markus Ahlm på Colony.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.