Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Orkester med brandvarnare pr-succé för Länsförsäkringar

Publicerad: 21 november 2012, 13:00

Ett unikt samarbete mellan Länsförsäkringar Västerbotten, NorrlandsOperans symfoniorkester och tonsättaren Anders Lind har resulterat i världens första orkesterverk med brandvarnare som musikaliskt instrument. Tillsammans framför de det nyskrivna verket Firealarms and Orchestra som ska få allmänheten att testa sina brandvarnare.


Ämnen i artikeln:

John Doe WorldwideLänsförsäkringar

John Doe Worldwide har tillsammans med eventbyrån Heja och den  Umeåbaserade byrån Racer hjälpt Länsförsäkringar Västerbotten att under  hösten 2012 brandsäkra Västerbotten.

Bakom verket står tonsättaren Anders Lind som tidigare skapat verk som  Voltage Controlled Orchestra och Myggan. Till sin hjälp har Lind  NorrlandsOperans symfoniorkester och ett stort antal brandvarnare som  agerar musikaliska instrument. Cirka 30 stycken brandvarnare, fyra  sirener och två mekaniska klockor har gått åt i processen.

– Det brinner i mer än ett västerbottniskt hem om dagen. Utan  brandvarnare hade bränderna orsakat betydligt större skada.  Målsättningen var att lyfta brandfrågan med hjälp av ett annorlunda  förhållningssätt som skapar debatt och samtidigt engagerar säger Mehrnaz  Bejne, projektledare på John Doe i en kommentar.

Konserten framförs för allmänheten enbart den 14 december på NorrlandsOperan i Umeå.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.