Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Orlic blir ny ordförande för Komm

Publicerad: 4 maj 2015, 13:47

Volontaires David Orlic nära ordförandeposten i Komm

Foto: Andreas Elgstrand

UPPDATERAD. Sveriges Kommunikationsbyråers valnämnd föreslår Volontaires vice vd David Orlic som ny ordförande i Komm efter Gustav Martner.


Ämnen i artikeln:

VolontaireDavid OrlicKOMM

David Orlic är medgrundare av Volontaire och vice vd samt kreativ rådgivare på byrån. Han har bland annat belönats med tre guldägg, tre 100-wattare, tre Spinnguld, Svenska designpriset och Grand Prix vid Cannes Lions.

Han har tidigare varit ledamot i i Reklamombudsmannens opinionsnämnd, kategoriordförande i Guldägget och juryledamot i Cannes Lions. Under fjolåret tog han tjänstledigt från Volontaire för att i stället jobba på Socialdemokraternas kommunikationsavdelning i Stockholm.

David Orlic är nu valberedningens förslag till ny ordförande i Komm som kommer att väljas vid årets stämma den 29:e maj.

Med sina 32 år blir David Orlic Komm:s yngste ordförande.
– Jag är superstolt och ödmjuk över nomineringen. Min viktigaste uppgift blir att lyssna på medlemmarna och styrelsen för att ta del av så många olika perspektiv som möjligt. Därefter behöver vi prioritera vilka frågor som förbundet ska driva framöver, med tydliga mål., säger han till Resumé.

Vad är det som lockar med att bli ordförande?
– Kommunikation är både en affärskritisk kompetens och en samhällskraft. Förbundets medlemmar spelar en nyckelroll för Sveriges ekonomi och internationella konkurrenskraft. Tillsammans med våra uppdragsgivare har vi dessutom en stor medial makt och ett ansvar i det offentliga rummet. Därför är Komm en viktig röst och ett angeläget förbund.

Att han arbetade för ett politiskt parti så sent som i fjol ser inte David Orlic som ett problem. Snarare en fördel.
– Det är ingen hemlighet att jag jobbat med Socialdemokraterna – det är en värdefull erfarenhet och något som jag är stolt över. Jag lärde mig massor under supervalåret och tycker att fler ska ta chansen och jobba med politik och opinionsbildning. Jag är också engagerad i Stockholms Stadsmission och i det egna initiativet Stockholm Open tillsammans med Lamin Sonko och Maja Bredberg. Det finns många sätt att påverka. Jag vill göra skillnad där det är möjligt.

Inte heller valnämndens ordförande Jesper Fritzson ser det David Orlic:s arbete för Socialdemokraterna som ett bekymmer.

– Vi har inte sett det som problematiskt utan mer som en erfarenhet. Vi har tittat på hela cv:et när vi övervägt och tycker han är den bästa kandidaten att leda Komm in i framtiden.

Men ni har haft med hans uppdrag för Socialdemokraterna i bedömningen?
– Vi är har varit väl medvetna om detta och har haft en diskussion kring hans politiska bakgrund liksom andra frågor. Han uppfyller kravbilden på vilka egenskaper en ny ordförande ska ha.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VolontaireDavid OrlicKOMM

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.