Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

OS-grenar och regimvåld i ny kampanj

Publicerad: 16 juni 2008, 08:40

Röda Korsets Ungdomsförbund har tagit hjälp av byrån Odd Scouts för att lyfta frågan om mänskliga rättigheter inför OS i Kina. På bilderna jämförs olika våldshandlingar med olympiska sporter.


Kampanjen består av nyhetsbilder där kinesiska poliser och militärer angriper demonstranter. Varje bild har sedan försetts med en liten symbol som jämför handlingen med en sport. Copyn lyder: ”Att arrangera olympiska spel är ingen mänsklig rättighet. Fortsätt diskussionen på rkuf.se”.

Simon Brouwers, kommunikationsansvarig på Röda Korsets Ungdomsförbund, berättar om kampanjen.

– Vi vet att det är en fråga som berör och intresserar många unga och när nu Kina arrangerar OS med ena handen och stoppar kravaller i Tibet med den andra, blev det ett lämpligt tillfälle att ta upp frågan. Kampanjen är inte mot Kina utan för mänskliga rättigheter.

Kampanjen startade med ett uppslag i magasinet Red Pages. Detta backas upp med banners på webben, bland annat på Playahead.  Annons erna har också skickats ut till olika dagstidningar och RKUF hoppas att de ska publiceras vid osålt annonsutrymme.

Odd Scouts gör kampanjen ideellt.

Röda Korsets Ungdomsförbund
Byrå: Odd Scouts
Arbetsgrupp: Martin dos Santos och  Fredric  Thunholm  kreatörer, Mats Thomasson planner, Ulrika Jakobsson produktionsledare

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.