Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Oskar Bård skriver på för RSA

Publicerad: 13 november 2008, 21:27

Oskar Bård representeras från och med i dag av RSA, Ridley Scotts filmbolag i USA. – Jag hade ett bara ett motkrav, och det var att få ta en kopp kaffe med Ridley Scott, säger Oskar Bård till Resume.se.


Oskar Bård representeras av RSA. Foto: Stefan Borgius

Ridley Scott är en ikon, både som film- och reklamfilmsregissör, och har regisserat klassiker som Alien, Blade Runner och Gladiator. Han grundade lika klassiska RSA, tillsammans med sin bror Tony, för 40 år sedan.

Jonas Åkerlund
och Johan Renck är sedan tidigare också knutna RSA i USA. Acne Film representerades också av RSA innan man startade eget kontor i USA.

– När jag signade fick jag skriva på ett tio sidor långt kontrakt. Jag hade ett bara ett motkrav, och det var att få ta en kopp kaffe med Ridley Scott. Det fick jag igenom, säger Oskar Bård till Resume.se.

Oskar Bård är av de senaste årens mest prisbelönta och anlitade svenska regissörer. Han har bland annat vunnit tre lejon i rad i Cannes.
– Jag räknar med att vinna minst ett guldlejon nästa år med en superreklamfilm, som precis ska släppas. Den kommer att slå världen med häpnad, säger han utan att avslöja något om innehållet.

Bilden är från en videointervju för Creativity. Oskar Bård anlitade en supervältränad "Bodydouble" som stand in. – Killen som spelar mig var manlig strippa, visade det sig. Det roliga är att man inte fattar skämtet i USA eftersom det anses coolt att vara så vältränad där.

Bård var och med och grundade Blond Swedish Amateurs år 2000, innan dess arbetade han 12 år på Manne & Co.

Han har de senaste åren drivit egna filmproduktionsbolaget Hobby Film och regisserat under namnet Hobby.
Bård  anlitades bland annat av Farfar för Heidies-kampanjen 15 mb of fame, som vann Cyber Grand Prix i Cannes.

Creativity listade samma år Oskar Bård som ”10 directors to watch”.
Marknadsetiska rådet fällde nyligen filmerna som han regisserat för OLW:
– Det är något som jag värdesätter lika högt som ett Guld i Cannes, säger han.
Och tillägger:
– I övrigt så hatar jag Vattenfall. Jag ska starta en motkampanj, någon gång får måttet vara rågat.  Om jag inte reagerar och gör något så ska jag brinna i  helvetet för att jag aldrig får tummen ur. Fast jag vill göra något som biter rejält.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.