Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

& Other Stories i samarbete med punkdrottningen Kim Gordon

Publicerad: 4 september 2017, 07:17

1981 startade Kim Gordon tillsammans med framtida maken Thurston Moore det ikoniska bandet Sonic Youth.

Foto: Faksimil

I samband med en ny klädkollektion släpper & Other Stories två kortfilmer tillsammans med Sonic Youth-bassisten Kim Gordon.


Ämnen i artikeln:

B-ReelReklam

Att övertala en tidigare punkare till ett kommersiellt samarbete är inte den lättaste av uppgifter. Trots det har H&M-varumärket & Other Stories fått med sig den tidigare Sonic Youth-medlemmen Kim Gordon för en gemensam kollektion. I samband med lanseringen av kollektionen släpps även två kortfilmer som ska ge en bättre inblick i samarbetet och Kim Gordons karriär. Filmerna är framtagna av B-Reel Films och regisserade av Freshteh Piltan.

– Att vara bland de få som får jobba med och porträttera punkdrottningen och ikonen Kim Gordon var inspirerande. Jag blev också imponerad av & Other Stories öppenhet med att låta Kim säga vad hon vill, säger Freshteh Piltan, BRF.

De två filmerna kretsar kring Gordons relation till Los Angeles samt hennes dotter Coco Gordon Moore, som även är ansiktet utåt för den nya kollektionen. B-Reel berättar i ett pressmeddelande att filmerna ska spegla Kim Gordons relation till modeindustrin och den ständiga jakten på ett personligt uttryck.

– Det är uppfriskande när ett modemärke istället för att rida på “feminism vågen”, vågar ge röst åt hur svårt det är att hitta något autentiskt inom mode idag, när till och med feminism är något som blir paketerad som marknadsföringsknep, säger Freshteh Piltan.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

B-ReelReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.