Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Otrohets-kampanj med kungen förfärar: ”Kopplar in jurister”

Publicerad: 24 oktober 2013, 09:50

Reklambilderna – den nedersta har stoppats.

Otrohetssajten AshleyMadison.com kommer under nästa vecka lanseras i Sverige. Här är reklambilderna som starkt anspelar på kungens påstådda otrohetsaffärer genom texten ”KUNG KALLE”. Även Kalles Kaviar känner sig träffade och är mycket bekymrade över att deras varumärke används i sammanhanget.


Ämnen i artikeln:

Victoria Milan

I Sverige finns sedan tidigare otrohetssajten Victoria Milan. Nu lanseras ännu en otrohetssajt på den svenska marknaden. AshleyMadison.com inleder nästa vecka en reklamoffensiv där även kungens namn och varumärket Kalles Kaviar utnyttjas.

Procordia Food som äger varumärket Kalles Kaviar säger att det självklart är tråkigt att varumärket missbrukas.

– Vi är självklart rädda om vårt starka varumärke. I det här fallet har vi inte hunnit göra någon djupare utredning än, men vi kommer kontakta företaget och koppla in jurist om så krävs, säger Eva Berglie, pressansvarig på Procordia Food.

I ett tidigare förslag på reklambilden figurerade även kungens ansikte på kaviartuben. AshleyMadison.com har dock valt att inte använda sig av den bilden eftersom deras samarbetspartners inte velat ställa sig bakom bilden.

– Vi kontaktade i princip samtliga företag som erbjuder utomhusreklam i Sverige men ingen var villig att publicera reklamlakanet med kungens ansikte, säger Niklas Carling, som sköter presskontakterna i samband med Ashley Madisons Sverige-lansering, till Resumé.

Reklambilden för sajten kommer hängas upp som ett stort reklamlakan i närheten av Arlanda.

Annika Sönnerberg på hovets informationsavdelning säger att hovet inte vill ge några kommentarer.

Noel Biderman, som även kallats ”the king of infidelity”, är grundare till sajten AshleyMadison.com som idag har över 20 miljoner användare världen över. Den 28 oktober kommer otrohetssajten vara tillgänglig för svenska användare.

Ämnen i artikeln:

Victoria Milan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.