Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Otrohetssajt: Hovet hotar stämma oss

Publicerad: 4 november 2013, 08:58

Den aktuella annonsen.

Det svenska hovet har gått i taket över en reklamvepa i Danmark för otrohetssajten Ashley Madison där kungen figurerar. I ett brev kräver de 20 000 euro i kompensation, enligt företaget självt.


Ämnen i artikeln:

Hovet

Resumé rapporterade förra veckan om Ashley Madison som hamnat i blåsväder efter en provokativ reklamvepa nära Arlanda. Procordia kopplade in sina jurister eftersom den föreställer en Kalles Kaviar-tub där texten är utbytt mot "Kung Kalle", och udden riktas mot kungens påstådda vänsterprassel.

Nu har företagets provokationer också retat upp Hovet, eftersom Carl XVI Gustaf utmålas som otrogen i den danska kampanjen. I ett pressmeddelande uppger Ashely Madison att de har mottagit ett brev där de krävs på 20 000 euro i kompensation för deras reklamvepa som satt uppe i centrala Köpenhamn.

– Vi valde att använda Sveriges kung som en galjonsfigur för vår reklamkampanj i och med att han kan ses som ett praktexempel på vad som kan hända då otrohetsaffärer inte hålls privata. Det konstiga är att reklamlakanet som anspeglade på kungens sexskandaler var okej i Sverige men inte i liberala Danmark, kommenterar Noel Biderman, företagets vd, brevet som det Svenska hovet påstås ha skickat.

Enligt bolaget krävde hovet att reklamkampanjen skulle avbrytas omgående, vilket också gjordes. Utöver det kontaktade hovets jurister Ashley Madison och krävde att sajten skulle betala ett skadestånd till ett av kungen specificerat välgörenhetsändamål.

Hovets advokat Axel Calissendorff bekräftar att man fått sajten att ta ner reklamvepan, men vill inte kommentera den nämnda summan.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Hovet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.