Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Ovanligt att få jobba med en så modig kund”

Publicerad: 19 augusti 2014, 10:39

Elin af Klintberg.

Contentbyrån Klintberg/Niléhn ger ut nytt kundmagasin för Nordea. Magasinet kommer likna en reportagetidning och behandla frågor som jämställdhet, miljö och hållbarhet. – Det är ovanligt att få jobba med en så modig kund som verkligen vågar satsa stort, säger Elin af Klintberg till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Elin af Klintberg

Nordea Private Banking har valt contentbolaget Klintberg/Niléhn för nya satsningen – kundmagasinet Fair. Kundtidningsförlaget som för två år sedan grundades av Elin af Klintberg och Mårten Niléhn kommer stå för både koncept, idé och produktion.

Vad betyder det här uppdraget för er?
– Fantastiskt mycket. Det är väldigt ovanligt att få jobba med en så modig kund som vågar satsa stort på ett magasin som driver viktiga samhällsfrågor. Det kommer bli en renodlad reportagetidning som verkligen går på djupet. Vi kommer ha en rad duktiga skribenter som aldrig tidigare varit med i en och samma tidning.

Vad kommer vi kunna förvänta oss rent innehållsmässigt?
– Det kommer vara stort fokus på viktiga samhällsfrågor som jämställdhet, miljö och hållbarhet.

Magasinet kommer utöver Nordeas kunder även att skickas ut till en rad opinionsbildare.

–      Förhoppningen är att det kommer bli ett magasin som folk pratar om. Utöver läsningen kommer vi även ha så kallade Fair Talks -  en serie föreläsningar som hålls över hela landet.

Hur skiljer ni er från andra content företag när konkurrensen blivit allt hårdare?
–      Vi är en nischad byrå som driver frågan om kvalitet hårdare. De tidningar vi gör särskiljer sig alla från varandra och utgår inte från någon mall.  Det kan låta klyschigt men vi försöker alltid hitta en sorts själ i det vi gör.

Klintberg/Niléhn omsätter idag 10 miljoner kronor och håller i dagsläget på att etablera sig i Norge.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Elin af Klintberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.