Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

P&G-chefens nya utspel: Har snart halverat det ”digitala slöseriet”

Publicerad: 7 mars 2018, 07:24

Marknadschefen Marc Pritchard säger att Procter & Gamble snart har kapat de digitala medieinvesteringarna med 50 procent, Google stänger Granskning Sverige och Blackberry stämmer Facebook. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Procter & GambleReklamMarc Pritchard

Procter & Gambles marknadschef Marc Pritchard säger att bolaget snart kommer att ha av dragit ner på de medieinvesteringar som varumärkena "slösar" på digitala medier med 50 procent. Under 2017 kapade världens största annonsör de digitala investeringarna med 20 procent – och ökade samtidigt räckvidden. Beskedet om de nya neddragningarna i digitala medier kommer ett år efter Marc Pritchards branschomvävlande besked som bidragit till att flera annonsörer att börjat ifrågasätta transparensen hos plattformar som Google och Facebook. Så sent som i februari meddelade P&G att de kommer halvera sina byråsamarbeten under 2018. Det skriver The Drum. Uttalandet från P&G:s marknadschef skedde vid kommunikationskonvetet ISBA i London under tisdagen. Han berättade också hur besparingarna på köpta digitala medier skapade utrymme för interna investeringar, exempelvis datahanteringsplattformar (DMP) och interna analyser. På den kinesiska marknaden har P&G exempelvis sparat 30 procent av sina digitala medieinvesteringar, men samtidigt ökat den digitala räckvidden på marknaden med 60 procent.

Google stänger Granskning Sverige
Google släcker ned den högerextrema sajten Granskning Sveriges Youtubekanal, skriver Expressen och DN.
"Kontot har avslutats eftersom vi har fått flera anspråk från tredje part om upphovsrättsintrång i material som användaren lagt upp", får användarna läsa när de numera går in på Youtubekontot. Google vill inte kommentera det specifika fallet.
DN och i synnerhet Expressen har sedan helgen publicerat en omfattande artikelserie om Granskning Sverige som också riktar udden mot Googles bristande ansvarstagande. De svenska tidningarna är sedan en tid tillbaka i juridisk tvist med Granskning Sverige, eftersom sajten publicerat upphovsrättsskyddat material från dem.

Blackberry stämmer Facebook, Whatsapp och Instagram
Blackberry stämmer Facebook, Whatsapp och Instagram för patentintrång. Enligt den kanadensiska smartphonetillverkaren inkräktar tjänsterna på patent för de meddelandetjänster som Blackberry äger. Anklagelserna gäller kryptering, notifieringar samt kombinationen spel och meddelanden.
Blackberry säger sig ha haft en dialog med Facebook om detta under flera år.
"Efter att ha övergivit sina planer på att vara innovativa, så försöker Blackberry nu ta betalt för andras innovationer. Vi kommer att slåss.", säger Facebooks vice juristchef Paul Grewal i ett uttalande. Det rapporterar Reuters.

Coca-Colas nya giv: Alkoläsk
Dryckesjätten Coca-Cola planerar att lansera sin första alkoholhaltiga dryck sedan starten för 125 år sedan. Lanseringen kommer att ske i Japan, rapporterar Financial Times. Produkten ska försöka bryta sig in på den växande japanska marknaden för eller alkoläsk.

Jimmy Kimmels comeback efter Trumps sågning
Tittarsiffrorna för helgens Oscarsgala var en besvikelse, 26,5 miljoner såg galan i USA, jämfört med 32,9 miljoner 2017. På Twitter förklarade USA:s president Donald Trump att det handlar om att det inte finns några riktiga stjärnor längre. "Vi har inga stjärnor längre – förutom er president (bara skämtar, så klart)", skrev han på Twitter.

Jimmy Kimmel, som ledde årets gala, svarade så här:

— Jimmy Kimmel (@jimmykimmel) 6 mars 2018Thanks, lowest rated President in HISTORY. https://t.co/E01UgDaZ3T

Airbnb knycker Amazon-chef
Airbnb anställer Greg Greeley, som i dagsläget är vice president för Amazon Prime och ansvarig för kundupplevelsen. På Airbnb kommer Greg Greeley att ansvara såväl standardutbud som Plus-erbjudandet som delningstjänsten erbjuder. Det rapporterar Techcrunch.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.