Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

På fredag plockas den ner

Publicerad: 23 november 2011, 13:24

Det finns en risk att installationen får stå nerplockad ett tag till, eftersom trafikkontoret inte fått någon ny ansökan

Foto: Andreas Elgstrand

Reklaminstallationen för filmen Alvin & Gänget på Stureplanssvampen i Stockholm ska plockas ner på fredag. – Det är ambitionen, säger Fredrik Alfredsson, stabschef och tf kommunikationschef på trafikkontoret i Stockholm.


Redan under fredagen är planen att reklaminstallationen med jordekorrar från Alvin & Gänget ska försvinna från platsen. Resume.se rapporterade i går att installationen stoppas eftersom den saknar tillstånd. Inte ens en hel vecka får den stå ovanpå landmärket Svampen vid Stureplan i Stockholm.

– Det är åtminstone ambitionen, säger trafikkontorets stabschef och tf kommunikationschef Fredrik Alfredsson till Resume.se.

Men kanske dyker jordekorrarna framöver upp på en annan plats i Stockholm.

– Det förs diskussioner om att hitta en annan plats för installationen, av det jag förstår, säger Mattias Lundin, marknadschef på 20th Century Fox Sweden, som distribuerar filmen.

Men vill det sig illa kan installationen ändå komma att stå nerpackad ett tag till.

– Det finns en sådan risk, säger Fredrik Alfredsson.

Anledningen är att Trafikkontoret ännu inte fått in någon ny ansökan för installationen. Den i sin tur måste godkännas innan jordekorrarna kan flyttas till en ny plats. Per Eriksson, vd på City i samverkan, säger att man jobbar med saken just nu. Var installationen ska placeras är inte klart, men Per Eriksson hoppas att den redan på fredag kan ha fått en ny plats.

– Det finns ingen särskild plats, men vi har tittat på några olika alternativ. Men utgångspunkten är att det ska vara en plats där många människor passerar. Sedan är det andra saker som ska fungera också, som de tekniska frågorna, säger han.

City i samverkan hade missat att ansöka om ett reklamtillstånd. Däremot hade man fått godkänt när det gällde juldekorationer. Missen beror enligt Per Eriksson på den mänskliga faktorn.

– Vi har ett tillstånd, men det gäller för julbelysning. Det var ett tråkigt förbiseende, säger han.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.