Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Paf väcker liv i 38 år gammal rivalitet

Publicerad: 28 november 2018, 09:18

Längdskidåkningen i OS i Lake Placid 1980 är känd som en av historiens tajtaste. När Thomas Wassberg och Juha Mieto korsade mållinjen skildes de av en ynka hundradel. I en ny kampanj har Paf väckt liv i den gamla rivaliteten.


Ämnen i artikeln:

ReklamPaf

Att väcka liv i gamla sportrivaliteter är ett klassiskt grepp för alla varumärken som rör sig inom sportens värld. Och när det kommer till rivaliteter inom längdskidåkningen blir det inte mer klassiskt än den mellan Juha Mieto och Thomas Wassberg. När Juha Mieto korsade mållinjen var han tvungen att inse att han missade OS-guldet med en hundradel, förbispurtad av Thomas Wassberg. Loppet är fortfarande det jämnaste i OS-längdskidåkningens historia.

I en ny kampanj från Paf har spelbolaget valt att väcka liv i den gamla rivaliteten, och få Juha Mieto och Thomas Wassberg att återigen tävla, men den här gången i sporter som bastu, kasta flaska och hänga i en gren.

– Wassberg och Mieto är det perfekta paret för oss på Paf. Sportsligheten och rivaliteten mellan de här två längdskidåkarna är legendarisk och lever vidare trots att det gått 38 år, säger Goran Ristic, CMO på Paf.

Kampanjen, framtagen av Storyfire, lanseras i samband med ett nytt spel på Paf, ett spel som de två längdskidåkarna varit med och tagit fram.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamPaf

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.