Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Palestinsk pojke utklädd till journalist – SR-reporterns bild sprids som en löpeld

Publicerad: 31 juli 2014, 14:25

Bilden som Johan-Mathias Sommarström lagt ut i sociala medier.

Foto: Johan-Mathias Sommarström/SR.

Den lille palestinske pojken säger att han är journalist. Då får han låna hjälmen av Ekots utsände, Johan-Mathias Sommarström. SR-korrespondentens både gripande och hoppfulla bild från Gaza sprider sig om en löpeld i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

EkotGazaSveriges Radio

Världen matas med bilder på ohyggligheterna i Gaza, den ena mer fasansfull än den andra.

SR-korren Johan-Mathias Sommarströms bild på en palestinsk pojke är gripande och hoppfull på samma gång. Den lades ut i sociala medier i dag och har delats tusentals gånger.

Pojken kom fram till Sommarström i kvarteret där det finns många internationella journalister, utklädd till just journalist.  

”Fram kliver en pojke iklädd en svart sopsäck, hopknuten runt hans mage och bröst som en skyddsväst. Jag är journalist, säger han. Jag ska rapportera om vad som händer här, det här är min skyddsväst", berättar Johan-Mathias Sommarström på SR:s sajt.

Johan-Mathias Sommarström lånar ut sin hjälm till pojken som blir stolt och glad. Kamraterna skrattar glatt och dansar kring honom.  

”För mig är bilden ett exempel på barns starka vilja att försöka överleva, han har sett oss journalister flänga ut och in på hotellen, han har sett att vi klarar oss. Jag tror att han i sin lek vill vara likadan, en sådan som klarar sig”, skriver Johan-Mathias Sommarström.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

EkotGazaSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.