Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Panta dina kompisar – för en rättvisare värld

Publicerad: 3 november 2009, 11:14

Idag lanserar Kooperation Utan Gränser och Vi- skogen nätkampanjen Panta för klimaträttvisa. Syftet är att uppmärksamma hur hårt klimatförändringarna drabbar Afrika.


Ämnen i artikeln:

Vi-skogen

– Extremt väder- långvarig torka, varvat med stark nederbörd gör att böndernas grödor förstörs och i förlängningen leder detta till svält för bönderna. Afrika står inför en djup miljökris. Men detta tror vi inte svenska allmänheten är medveten om. Därför startar vi den här kampanjen, säger Karin Boman Röding, kampanjansvarig, Kooperation Utan Gränser.

Kampanjen startar idag och pågår fram till och med att klimattoppmötet i Köpenhamn avslutas. Samtidigt som kampanjen syftar till att öka kunskapen om klimatförändringarnas påverkan på Afrikas klimat ges också allmänheten en rad olika möjligheter att själva agera för klimaträttvisa.

– Vi genomför en nätkampanj där vi bland annat tar hjälp av sociala medier som Facebook och bloggar för att göra kampanjen så tillgänglig som möjlig. Det ska vara lätt att få kunskap om situationen och samtidigt ta ställning för bönder i Afrika, säger Karin Boman Röding.

– På Facebook kan du exempelvis ”panta” dina kompisar. I bloggar uppmanar vi alla att lägga upp en banner som möjliggör för läsare att panta burkar digitalt och därmed delta i insamlingen, vi hoppas att det ska bli ett stort engagemang och driv i kampanjen från allmänhetens sida, säger Karin Boman Röding.

Målet med kampanjen är att få minst 30 000 besökare till kampanjsajten.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Vi-skogen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.