Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Panta gamla kläder – få rabatt på nya

Publicerad: 23 september 2013, 20:34

Annons för kampanjen.

Lämna in gamla kläder i pantmaskinen och få en rabattkupong som motsvarar den mängd kläder du skänkt. I samarbete med Myrorna och Stockholms Stadsmission återupprepar reklambyrån John Doe och Farsta Centrum fjolårets prisbelönta insamlingskampanj som genererade fem ton kläder.


Ämnen i artikeln:

John Doe

Svensken slänger i snitt åtta kilo kläder i soporna varje år.

Kampanjen ”Modereturen” erbjuder rabatt på nya kläder – för dem som skänker sina gamla i den stora pantmaskinen i Farsta Centrum. Där väger man sina kläder och får därefter en

rabattkupong, som motsvarar den mängd kläder man skänkt.

– Utmaningen låg i att på ett trovärdigt och inspirerande sätt kombinera säljdriv och hållbarhet. En svår balansgång som vi tycker att vi har lyckats bra med, säger Mathias Svensson, copywriter på John Doe, i ett pressmeddelande.

Själva insamlingen sker via en stor pantmaskin. Där väger man sina kläder och får därefter en rabattkupong, som motsvarar den mängd kläder man skänkt.

Tanken med pantmaskinen är att de som ger bort kläder ska få uppskattning och att det ska bli en "förhöjd upplevelse" kring själva skänkanden, enligt Helene Andersson, marknadsansvarig på Farsta Centrum.

Modereturen startade i går och fortsätter fram till den 6 oktober.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

John Doe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.