Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pär Lager lämnar Berghs

Publicerad: 20 maj 2011, 08:06

Pär Lager lämnar sin tjänst som vd för Berghs School of Communication. Efter fyra år har det blivit dags att söka nya utmaningar. – Det känns bra att lämna över nu när det går så bra, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of CommunicationPär Lager

Pär Lager.

I höst är det fyra år sedan Pär Lager tillträdde som vd för Berghs School of Communication. Nu har det blivit dags att gå vidare.
– Jag kommer att vara kvar till dess att man hittat en ny vd och denne har blivit tillsatt. Rekryteringen har varit igång i fyra veckor och det ser väldigt bra ut. Man märker vilket starkt varumärke Berghs har, säger Pär Lager.

Han berättar att anledningen till att han nu väljer att lämna sin tjänst som vd dels beror på att han är sugen på nya utmaningar men också för att det känns bra att gå vidare i en tid när Berghs är på topp.
– Det beror givetvis inte bara på mig men jag känner att för egen del så har jag gjort vad jag kan och det  känns bra att kunna lämna över nu när det går så bra.

Vad har varit det roligaste under de här fyra åren?
–Våra internationella framgångar. Vi har gått från att vara en fantastisk svensk skola till en internationellt erkänd. Vi har utsetts till den bästa reklamskolan i världen två år i rad. Det hade jag, ärligt talat, aldrig kunnat drömma om. Berghs är ett starkare varumärke än någonsin.

Vad ska du göra istället?
– Jag går från en roll till flera olika saker, med den gemensamma nämnaren utveckling och kommunikation. Jag fortsätter som styrelseledamot i Berghs styrelse och i SAUF:s styrelse. Dessutom kommer jag att vara med i styrelsen för TV Respons och chefsnätverket Close. Dessutom förs samtal om två andra styrelseuppdrag.

Han fortsätter:
–Jag kommer även att få mer tid för att föreläsa om kommunikation och utveckling genom Talarforum. Det blir en lite friare roll med massor av olika projekt, säger Pär Lager.

Han utesluter inte att det kan bli aktuellt med andra vd-jobb i framtiden.
– Jag vill vänta ett eller två år innan jag tar ett nytt vd-jobb men man vet ju aldrig om det dyker upp en chans som man bara inte kan motstå.

Förutom att Pär Lager lämnar som vd kommer Berghs dessutom att genomföra vissa andra omstruktureringar. Joakim Thulin blir ny utbildningschef, Katharina Boston blir ny studierektor och Sofia Strömberg kommer att fortsätta jobba med strategisk pedagogisk utveckling.

Skolans personal meddelades tidigare i veckan om att Pär Lager lämnar och nu på morgonen gick ett mejl ut till skolans elever.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.