Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Paris Hilton rasar mot reklamkupp

Publicerad: 10 november 2009, 07:59

Det är möjligt att Paris Hilton är singel. Hon vill ändå inte ha sin bild på lediga stortavlor på Nya Zeeland med texten Vacant. Nu hotar hennes advokater med rättsliga följder.


Tavlorna som får Paris Hilton att se rött.

Media5 är ett litet utomhusföretag med 70 stortavlor runt nya zeeländska städerna Auckland och Wellington. Men annonskonjunkturen är som den är och företaget berättade om sina lediga annonsutrymmen på sina egna stortavlor.

Med hjälp av en bild på Paris Hilton och texten Vacant.

– Vi ville få lite uppmärksamhet till osålda tavlor. Vi gillade idén att använda kända personer eftersom de var roligast. Först tänkte vi använda Winston Peters (politiker på Nya Zeeland) men Paris är mycket sötare. Sedan antog vi att byrån hade fixat rättigheterna till bilden på Paris, säger Adam McGregor på Media5.

Men byrån hade inte kolla upp rättigheterna till bilden. Och Paris Hilton gillar inte att bli använd för att sälja tomma stortavlor på Nya Zeeland. Hennes manager meddelar att advokater ska kontakta Media5.

Det kan bli dyrt för företaget. I våras stämde filmaren Woody Allen klädföretaget American Apparel på 5 miljoner dollar efter att företaget utan tillstånd använt en bild på Allen i sin reklamkampanj.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.