Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Paul Collins lämnar Åkestam för AKQA NY

Publicerad: 24 september 2009, 09:46

Paul Collins, digital director på Åkestam Holst, flyttar till New York och börjar som Group Creative Director på AKQA.


Paul Collins lämnar landet.

Newcastle-födde Paul Collins går till ett riktigt toppjobb. I praktiken kommer han att ersätta danske digitala gurun Lars Bastholm som i våras blev digital chef för Ogilvy Worldwide.

Paul Collins har varit inblandad i en rad framgångsrika digitala kampanjer på Åkestam Holst. Senast i våras stod han på scenen tillsammans med den arbetsgrupp som fick ta emot Guldägg för Stefan The Swopper.
– Jag har jobbat med många nyskapande kampanjer på Åkestam Holst under de här åren, säger Paul Collins.
Han fortsätter:
– Jag trivs jättebra, men det här är samtidigt ett äventyr man bara inte kan tacka nej till, för både mig och min familj. Flyttlasset går senast i mellandagarna och framtiden får utvisa hur länge vi blir kvar i New York.

Göran Åkestam
, vd på Åkestam Holst, ser rekryteringen av Paul Collins som ett kvitto på egna byråns internationella framgångar.
– Vi har exporterat ett antal talanger genom åren och jag kan inte tycka annat än att det är hedrande att våra medarbetare är attraktiva på den globala arenan, säger han.
– Det är naturligtvis en följd av att så många av våra jobb har uppmärksammats internationellt, inte minst inom cyber. Nu uppstod rätt tillfälle för Paul. Vi önskar honom förstås all lycka och hoppas att han hittar mer genuina brittiska pubar i NYC än de som finns i Stockholm. Även om det aldrig blir som i Newcastle…

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.