Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pause vd tar med sig passionen in i dödslådan

Publicerad: 13 december 2012, 09:11

Ingenting är omöjligt när det kommer till skräddarsydda ljudsystem enligt Fredrik Hjelmquist. När tiden är kommen ska han jordfästas i ett skräddarsytt ljudsystem och njuta av högkvalitativt ljud i livet efter detta. Se Åkestam Holst film med den ljudliga dödslådan för Pause på Resumé.


Ämnen i artikeln:

Pause Ljud & BildFredrik Hjelmquist

Det skräddarsydda ljudsystemet heter ”CataCombo” och har utvecklats tillsammans med kollegorna och Åkestam Holst.

Innovationen kommer i tre delar: en likkista (CataCoffin)  med 2.1 högtalarsystem, en ”CataTomb” (musikserver/förstärkare) samt applikationen CataPlay.  

Med appen görs det möjligt för kunder, vänner och familj att ägna Pause vd Fredrik Hjelmquist en tanke genom att spela en låt när han kilat vidare till andra sidan.

För Fredrik Hjelmquist som själv alltid varit rädd för döden, var projektet ett sätt att närma sig tanken på det oundvikliga slutet.

Efter att berättat om hans planer för några kunder märkte han av ett intresse och beslutade sig för att paketera systemet som en skräddarsydd produkt.

Innan Åkestam Holst film fick spridning så har kistan redan uppmärksammats i direktsändning på ABC i Chicago.
– Fox, CBS och NBC har också snackat om den. Jag tror att kistan väcker reaktioner för att ingenting har hänt på kistmarknaden på en evighet. Det här är något helt nytt och därför blir det ett samtalsämne. I Västvärlden tror jag generellt att vi är mer brådmodiga kring ämnet än vad man är i andra länder. I Latinamerika till exempel kan man springa på lite allt möjligt på kyrkogårdarna. Jag identifierar mig mer med det. Minnet av nära och kära ska hyllas och det här är ett nytt sätt att göra det på. Musik är det finaste som finns i min värld och ett bra sätt att förmedla känslor på. Lite som att lägga blommor på graven 2.0, säger Fredrik Hjelmquist.

Du sägs vara rädd för döden hur påverkade det dig under projektet?
– Jag är nog inte mer rädd för döden än någon annan, men det är klart att det känns i magen första gången man ser sin egen kista.  

Hur stor del hade du i processen?
– Vi jobbar väldigt tätt med byrån och har varit med hela vägen.

Har någon köpt lådan än?
– Vi har fått en hel del förfrågningar från flera privatpersoner, men också några begravningsentreprenörer som vill distribuera vår kista. Ingen avslutat affär än. Men det kommer.

Hur togs idén fram?
– På Pause har vi en stor passion för hi-fi och vi verkligen att allt är möjligt när det kommer till skräddarsydda ljudsystem och installationer,vilket jag tycker byrån fångade utomordentligt bra.

Hur kändes det att ligga i lådan?
– Som att stå längst fram på ditt livs konsert - ljudet är fantastiskt! Kom förbi butiken om du inte tror mig!


CataCombo Sound System demonstreras just nu i Pause butik på Norrlandsgatan 14, i Stockholm.

kampanjsidan  kan du läsa mer om systemet och lägga till en låt i Fredriks playlist ”Pause 4-ever”.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.