Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Peacock sneglar på Mother

Publicerad: 24 mars 2010, 15:12

Reklambyrån Peacock startar en ny designbyrå, Peacock Redesign, tillsammans med Embrinks grundare Rossen Lingbell. Ambitionen är att designa fram produkter ur affärsidéer och innovationer.


Ämnen i artikeln:

Magnus RosengrenPeacockMother

truefalse

Embrinks grundare Rossen Lingbell och Peacocks vd Magnus Rosengren känner varandra sedan många år. Nu startar de byrå ihop. (Foto: Ulrika Fjällborg)

Sedan Embrink Design gick i konkurs före sommaren har Rossen Lingbell funderat på vad han ska ta sig för. När han träffade Magnus Rosengren, vd på Peacock, på en julfest klickade det till. Peacock letade efter någon att starta en designbyrå med. Men ingen av dem ville starta vilken designbyrå som helst.
– Det finns så mycket oförlöst affärsmässig kraft i design som många ännu inte har upptäckt, säger Rossen Lingbell som känner gänget på Peacock sedan de var på King.

Nu startar de Peacock Redesign, en designbyrå som de beskriver som ”mer än bara en designbyrå”.

De vill komma in tidigt och vara med och produkt­utveckla innovationer. Eller få möjligheten att backa tillbaka kommunikationen till produktnivå för att se om själva produkten ska redesignas.

­– Syftet är att förflytta företagen och deras produkter genom design. Om en idé passerar genom många konsulter så utvattnas den. Vi vill påverka produkten mer, ­säger Magnus Rosengren.

Han exemplifierar med Coca-Cola och reklambyrån Mother:
– Mother har kanske en procent av Coca-Cola. Men det de gör är affärskritiskt ­arbete. Dit vill vi komma.
Rossen Lingbell nämner ofta ordet ”transformera”:
– Vårt existensberättigande ligger i att använda design som affärskritiskt verktyg för att transformera företag och deras produkter. Detta ska vara en innovationsdriven byrå, säger han.

En kund har de redan, trots att bolaget knappt har varit i gång två veckor: Attends Health Care Group som gör inkontinensprodukter. Byrån är också med i två pitcher och på Rossen Lingbells att-göra-lista står förstås att väcka liv i gamla Embrinkkontakter.
– Vi för också en dialog med en del kunder som Peacock har en relation med i dag, säger Magnus Rosengren.

Lingbell äger 20 procent och Peacock 80 procent av bolaget. Men det ska minska till 60 procent när fler personer kommer ombord. För när­varande söker de en ledningsgrupp, eller åtminstone en cd, som kan sätta sin prägel på byråns arbete. 20 procent av ägandet ska erbjudas den eller de personerna.
– Vi ska växa försiktigt och organiskt i takt med de kunder vi får in, men tanken är att detta ska bli ett lika starkt ben som Peacock Reklambyrå på ett par års sikt, säger Rossen Lingbell.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.