Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pelle Sjönell öppnar BBH i LA

Publicerad: 20 januari 2011, 09:06

Pelle Sjönell startar nytt BBH-kontor i Los Ange­les. Och rekryterar två Berghsstudenter som det nya kontorets första kreatörer.


Ämnen i artikeln:

Pelle Sjönell

truefalse

Berghsstudenterna Ludvig Frössén och Philip Westman.

Pelle Sjönell. Foto: Rickard Kilström.

Bröderna Sjönells segertåg i USA fortsätter västerut. Med på resan är två avhoppade Berghselever, som fram till nu har gått i reklamklassen. Ludvig Frössén och Philip Westman känner sig som att de har vunnit högsta vinsten. De lämnar skolan i förtid för sitt första drömjobb:
– Vi hoppar av Berghs, där vi har gått i reklamklassen, och drar till LA så fort visumet är klart. Det känns som en superstart på karriären att få vara med att starta upp ett nytt kontor för en toppenbyrå som BBH, säger Ludvig Frös­sén.

Pelle Sjönell är själv på plats i Los Angeles sedan tidigt i höstas. Han är förtegen om sitt nya LA-kontor där alla bitar inte är på plats än, men bekräftar stolt sin nyrekryteringen av Ludvig Frössén och Philip Westman.
– De börjar hos mig i början av februari, säger han till Resumé.
– De är fantastiskt begåvade kreatörer. Kul att de kommer från Berghs som är min gamla skola.

Vad ska de göra?
– Allt. De blir våra första och enda kreatörer förutom jag själv. Det blir mycket att stå i.

Calle Sjönell blir kvar på BBH New York.

Calle och Pelle Sjönell började på BBH New York i september 2007 för att bli cd:ar för Axekontot. Där har de sedan gjort många belönade kampanjer både för Axe och andra kunder. Ett exempel är rockgruppen Oasis skivsläppskampanj för plattan ”Dig out your soul” där de vände på hela skivans ”karriär” och lät gatu­musikanter spela de ännu osläppta låtarna på den nya plattan. Ett annat är Axe-kampanjen ”Clean your balls” som utsågs till årets internetsnackis av internettidningen Zeta Interactive.

Pelle Sjönell gick på Berghs i början av 90-talet. År 1994 började han på Hallstedt & Hvid TBWA som leddes av Frank Hollingworth och Sunit Mehrotra. I tolv år vad han ad på den byrå som 1997 blev A-Comägda Hollingworth Mehrotra. År 2000 lämnade byrån nätverket och fortsatte som King, där han även var delägare. Pelle Sjönell var även vd på King från 2003 till mars 2006. Han var också Guldäggets ordförande 2009.

BBH

BBH grundades 1982 av John Bartle, Nigel Bogle och John Hegarty.

I dag har nätverket kontor i London, New York, Singapore, Mumbai, Shanghai och São Paulo.

De har drygt 900 anställda och en omsättning på 1,5 miljarder dollar.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Pelle Sjönell

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.