Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pelle Sjönell tar klubban i Guldägget

Publicerad: 19 november 2008, 07:35

Här har ni årets ordförande i Guldäggsjuryn: Pelle Sjönell, 36, på reklambyrån BBH i New York.


Pelle Sjönell. Foto: Sören Andersson.

Pelle Sjönell, som i början av 2000-talet startade byrån King, har arbetat i USA i två år, tillsammans med brodern Calle. Först på Fallon i Minneapolis och numera på BBH i New York där bröderna fick ansvar för The AXE Effect i Nordamerika.

– Det ska bli väldigt kul och naturligtvis en ära att få leda juryarbetet i Guldägget 2009. Jag har varit borta från svensk reklam ett tag nu och tror att det kan vara bra med sådana perspektiv som ordförande. Dessutom har vi nya intessanta kategorier så som Titanägget, som skall bli väldigt spännande att ta tag i, säger Pelle Sjönell i en kommentar.

Pelle Sjönell var bland annat med och startade Icas reklamsåpa som vann Guldägget tre år i rad. Han har sex Guldägg totalt i bagaget.  Han har även vunnit utmärkelser vid Eurobest, Clio, New York Festivals samt London International  Awards. Han har också suttit i årets jury för ADDY  awards.

–  Pelle är helt rätt som ordförande. Han är en flerfaldigt belönad kreatör som nu  gör succé utomlands. Han har dessutom suttit i Guldäggsjuryn förut och har  därmed god kännedom om tävlingen samtidigt som han själv inte är aktiv i Sverige  just nu. Det gör honom till en ypperlig ordförande för 2009 års Guldäggsjury,  säger Digge Zetterberg, projektledare för Guldägget.

Fakta/Pelle Sjönell

Född: 1972

Yrke: Creative Director på BBH i New york.

Bor: Upper East Side, New York.

Familj: Hustrun Pauline, tvillingarna Elton och Bianca, 6år.

Bakgrund: Jobbade på Hollingworth Mehrotra.  I början av 2000-talet blev han delägare i King där han var med och skapade  ICA-såpan som byrån vann Guldägg med tre år i följd. För två år sedan lämnade  Pelle Sjönell King, och flyttade med sin bror calle till Minneapolis för jobb på Fallon. Sedan drygt ett år tillbaka jobbar de på BBH i New York. Pelle Sjönell har vunnit sex guldägg totalt.

Aktuell:  Blir ordfröande i Guldäggsjuryn.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.