Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pengarna slut i A-Com

Publicerad: 16 februari 2012, 12:36

Martin Hultqvist, vd A-Com.

A-Com har förbrukat sitt egna kapital. Därför låter de upprätta en kontrollbalansräkning och genomför en nyemission. Räddare i nöden blir återigen ägaren Arvid Svensson Invest.


Under 2011 lade A-Com ned ett antal byråer, bland annat Aastroem, Greatesty, Nerell More Wunderman och Trackster. Nedläggningarna parallellt med en skattefodran på 15 miljoner kronor gör att koncernens kassa nu är tom. A-Com AB har ett negativt eget kapital på 3,6 miljoner kronor och holdingbolaget A-Com Support Group AB har ett eget synligt eget kapital på -23 miljoner kronor.

Därför har de låtit en revisor upprätta en kontrollbalansräkning och sjösätter nu ett omfattande åtgärdspaket som framför allt innebär en minskning av aktiekapitalet med 51,6 miljoner och en garanterad företrädesemission på 40 miljoner kronor. Huvudägaren Arvid Svensson Invest AB har garanterat att stå för hela beloppet. Dessutom görs en företrädesemission av konvertibla skuldbrev om 15 miljoner kronor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.