Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pepsi i blåsväder efter Ronaldo-attack

Publicerad: 20 november 2013, 10:41

En av bilderna föreställande Ronaldo.

Foto: skärmdump.

En tygdocka föreställande Cristiano Ronaldo på ett tågspår och med en massa nålar i sig. Så ville Pepsi Sverige bygga upp stämningen inför matchen igår. Men tilltaget väcker raseri mot läskjätten.


Ämnen i artikeln:

PepsiCristiano Ronaldo

"Vi beklagar att så många människor tagit illa vid sig" skriver Pepsi Sverige på Facebook-sida i dag. Anledningen är att bolaget har fått mängder med kritik för sina bilder som lades upp i går, skriver Sportbladet.   

På bilderna syns en tygdocka som ska föreställa den portugisiska stjärnan Cristiano Ronaldo. På en av dem ligger han på ett tågspår. På en annan har han massvis med nålar instuckna i kroppen. På den tredje har han en Pepsi-burk över ansiktet.

Snabbt startades en anti-Pepsi-grupp på Facebook som i skrivande stund har 27 000 medlemmar. Detta som en direkt konsekvens av de provocerande bilderna.

Läskjätten har därför publicerat en ursäkt:  

"Vi på Pepsi har aldrig för avsikt att referera till sport och tävlingsanda på ett negativt sätt. Vi beklagar därför att så många människor tagit illa upp av våra uppdateringar; de har med omedelbar verkan tagits bort. Vi vill med detta framföra våra ursäkter till alla inblandade".

Pepsi Portugal har också bett Cristiano Ronaldo om ursäkt personligen. De aktuella bilderna är borttagna från Pepsi Sveriges Facebook-sida.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PepsiCristiano Ronaldo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.