Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Perfect Fools levererar tweets med brevduvor

Publicerad: 13 juni 2013, 13:49

I en kampanj designad av Perfect Fools kommer tweets att levereras med hjälp av brevduvor runt om i Europa


Ämnen i artikeln:

Perfect Fools

På den specialbyggda sajten FoggMobile.com/tweet kan vem som helst skriva ett meddelande som de vill skicka. Sedan väljer de vilken brevduva de vill ska bära deras meddelande och i vilket land meddelandet ska levereras.

När brevduvan har nått sin angivna destination så kommer Twitter-meddelandet och varifrån det har skickats att visas i projektdeltagarens Twitter-flöde. Brevduvorna Hans, Engelina, Wilma och Jean-Claude har också ett eget Twitter-konto där deras upplevelser längs flygturen publiceras.

Duvorna startar från Malmö och tar med sig din tweet i en specialbyggd 28 grams-ryggsäck som innehåller ett Fogg SIM-kort kopplat till en GSM-sändare. Duvorna flyger via Danmark, Tyskland, Belgien och Holland och levererar ditt twitter-meddelande genom att twittra via landets mobilnät utan några roaming-avgifter.

Teamet bakom Fogg, en internettjänst, uppfann Foggkortet för plattor som ger internetaccess över landsgränser till ett fast pris. Det är en start-up som grundades 2012 av personer med många års erfarenhet från företag såsom Orange, Vodafone, Tele2 och Ericsson. Idag ger Foggkortet internetaccess till ett fast pris i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Irland och Österrike, men inom kort beräknas ytterligare länder öppna upp.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Perfect Fools

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.