Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Perfect Fools tappar åtta miljoner i försäljning

Publicerad: 1 april 2014, 13:19

Patrick Gardner.

Foto: Perfect Fools.

Hasan & Partners har nyligen köpt 51 procent av Perfect Fools. Räkenskaperna för Perfect Fools visar att byrån har tappat hela åtta miljoner kronor i nettoomsättning under det senaste brutna räkenskapsåret och gått från 37 till 21 anställda. – Det påverkade inte våra förhandlingar med Hasan & Partners. Vi talar om framtiden, säger Patrick Gardner.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsPatrick GardnerHasan & Partners

I mitten av mars stod klart att Hasan & Partners köper en  majoritetspost i Perfect Fools.

Köpeskillingen är konfidentiell, men en  del av betalningen sker i form av aktier i Hasan & Partners (här får  man 6 procent).

Målet är att konkurrera med byråkonstellationer som Wieden & Kennedy, R/GA, The North Alliance, NOA, och Intellecta.

Perfect  Fools redovisning för det gångna året – byrån har brutet räkenskapsår –  visar att nettoomsättningen har sjunkit från nära 36 miljoner kronor  till cirka 28 miljoner kronor.  Det vill säga en minskning med hela 8  miljoner kronor.

Patrick Gardner hävdar att den negativa  försäljningsutvecklingen inte har påverkat bolagets förhandlingssits med  Hasan & Partners.

– Flera stora kunder i Amsterdam drog ned för  cirka 1,5 år sedan och vi genomförde en större omstrukturering av  organisationen i samband med detta. Men den var klart innan vi började  tala med Hasan & Partners, säger han.

Han uppger bland annat att  omstruktureringen ledde till att Perfect Fools gick från att sköta 90-95  procent av produktionen inhouse till cirka 70 procent.

Perfect  Fools genomförde också stora neddragningar – personalstyrkan har minskat  från 37 anställda i genomsnitt under det förra räkenskapsåret till 21  personer under det senaste räkenskapsåret – räkenskaperna visar att  lönekostnaderna har sjunkit från 15,4 miljoner kronor till 10,4 miljoner  
kronor.

– Vi blev mer flexibla och motståndskraftiga efter vår  omstrukturering, säger Patrick Gardner.

Resultat efter finansiella poster går från strax över 400 00 kronor till strax under 400 000 kronor.

–  Vi lyckades behålla vinsten på samma nivåer trots att vi hade stora  engångskostnader det året i och med vår neddragning av personalstyrkan,  säger Patrick Gardner.

Bolaget ger ingen utdelning till aktieägarna.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.