Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pernilla Wahlgren och Charlotte Perelli anmäls för dold reklam

Publicerad: 8 december 2010, 11:55

Charlotte Perelli bloggar lyriskt om Floras nya paket medan Pernilla Wahlgren skriver om allt hon fått lära sig om margarinets förträfflighet av Milda. Två fall av dold reklam menar konsumentföreningen Sveriges Konsumenter i Samverkan Hultsfred och anmäler dem till KO.


Ämnen i artikeln:

Konsumentombudsmannen

Charlotte Perelli och Pernilla Wahlgren smörar för mycket för margarinbolagen tycker en konsumentförening i Småland. Foto: Isabelle Ödesjö

Den femte oktober bloggar Charlotte Perelli om Floras nya margarinpaket efter att ha fått ett av dem postat till sig.

– Det här är så roligt och annorlunda så det var jag bara tvungen att tvungen att blogga om, skriver Charlotte Perrelli.

Hon ger det nya paketet högsta betyg och fortsätter sedan att berätta om minnena av sin mormor som alltid åt Flora och sparade alla paketen hemma i köket.

Sveriges Konsumenter i Samverkan Hultsfred tror inte på att Charlotte Perrelli själv valt att skriva detta utan tror det är ett beställningsjobb. De vill att KO tittar närmare på fallet.

Den andra anmälda inlägget gjordes av Pernilla Wahlgren den 22 november. Hon har gått i fettskola anordnat av Milda med en dietist som lärt henne varför margarin är så bra.

– Så nästa gång jag står i matbutiken och tror att jag ”snålar” för att jag köper Milda istället för smör,  så vet jag nu att jag inte bara är ekonomisk – (Milda är nästan hälften så billigt som smör) – Jag är också smart som gör ett nyttigare val, är Pernilla Wahlgrens slutkläm efter undervisningsstunden.

Konsumentföreningen menar att det är vilseledande och förtäckt reklam.

– Tilltaget är så öppet och flagrant att vi inte närmare behöver beskriva det, anser Sveriges Konsumenter i Samverkan Hultsfred i sin anmälan.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Konsumentombudsmannen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.