Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Personalansvaret den svåraste nöten att knäcka”

Publicerad: 21 mars 2014, 10:45

Magnus Valentin.

Foto: Valentin & Byhr.

Resumé kunde tidigare idag berätta att Valentin & Byhrs byråchef Martin Ahlgren och pr-chefen Malin Zetterlund har lämnat byrån för att starta The Bond. Byråns vd, Magnus Valentin, tar nu över den övergripande byråchefsrollen men delegerar personalansvaret till fem personer – Valentin & Byhr är idag 120 anställda, inklusive Change


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrMartin AhlgrenThe BondMagnus ValentinChange

– Magnus Ahlgren och Malin Zetterlund har lämnat i största samförstånd.  Det ligger ingen konflikt bakom, utan vi önskar dem bara lycka till,  säger Magnus Valentin.

Han har varit byråledare i många år och tycker att personalansvarsbiten är den allra svåraste nöten att knäcka.

Hur löser ni det här med ny byråchef?
–  Vi har gjort en omorganisation i samband med att Martin Ahlgren och  Malin Zetterlund lämnar. Jag har tagit på mig rollen igen, säger Magnus  Valentin.

Han menade att tanken med att Martin Ahlgren skulle prova byråchefsrollen var god och att det i stora delar har fungerat bra med  en sådan roll, men att det blir för tufft för en enda person att ha  personalansvaret för hela 120 personer – Valentin & Byhr har idag 90  anställda och Change 30 anställda.

– De anställda kräver hela tiden att man kan möta dem i viktiga frågor, säger Magnus Valentin.

Han har nu i stället fördelat ut personalansvaret på fem personer.

–  Personalärenden kan ta hur mycket eller hur lite tid som helst. Det kan  handla om alltifrån privata bekymmer till problem på jobbet och man  måste hitta en balans för hur mycket tid sådana ärenden får ta, säger  Magnus Valentin.

Menar du att personalbiten till och med är svårare än att göra en riktigt bra kampanj för kunderna?
–  Nej, det skulle jag inte säga. Men det finns en väldigt kraft i om man  hittar rätt och lever upp till personalens önskemål. Klarar man det inte  uppstår lätt frustration, säger Magnus Valentin.

Men det finns ingen universallösning?
–  Jag har talat med massa byråchefer och jag har aldrig hört någon som  säger att det fungerar klockrent. Den som säger det får gärna höra av  sig till mig, haha, säger Magnus Valentin.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.