Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Persson, Jansson och Dufils dömer i One Show

Publicerad: 8 januari 2009, 10:13

Fredrik Jansson, copywriter på Forsman & Bodenfors, kommer att vara en av domarna i The One Show, reklamkategorin i tävlingen. Han har tidigare suttit i Guldäggsjuryn och ser fram emot One Show-uppdraget. – Det ska bli superkul! En kollega som har suttit i juryn tidigare har sagt att det är den bästa tävlingen att döma i, säger han.


Ämnen i artikeln:

Ted Persson

Ted Persson och Fredrik Jansson. Foto: Björn Elgstrand.

Vad hoppas du få se?
– Bra reklam, reklam som jag inte har sett förr, nytänkande.

Är One Show en viktig tävling?
– För mig är Cannes och One Show de absolut mest prestigefyllda tävlingarna. Som jag har förstått det är The One Show USA:s eget Cannes.

Ted Persson, creative director på Great Works, blir en av domarna i The One Show Interactive, tävlingens webbkategori. Han har ett flertal olika juryuppdrag bakom sig, bland annat i One Show 2004.

Vad ser du fram emot?
– Att sitta i en jury innebär att du pausar en stund och får möjlighet att titta igenom en massa arbeten. Det är alltid kul. Utvecklingen i den interaktiva kategorin går mot fler tävlingsbidrag, där de sämsta är sämre och de bästa är bättre än tidigare.

Hur viktig är One Show som tävling?
– Det är en av de viktigaste tävlingarna. Men det beror på hur du definierar viktigt, såklart.

Kommer ni att tävla själva?
– Absolut.

Finns det inga risker med det?
– One Show, Cannes och andra tävlingar har system för att undvika jävssituationer, du får helt enkelt inte närvara när egna bidrag diskuteras. Jag har suttit med i många juryer men aldrig upplevt att någon försökt promota sina egna bidrag, det skulle ingen vinna något på.

Även Cecilia Dufils, Scholz & Friends i Stockholm, kommer att sitta i juryn för One Show.

The One Show är en årlig tävling i reklam och design. Det finns tre kategorier, One Show, One Show Design och One Show Interactive. Tävlingen är öppen för inskick av bidrag fram till den 30 januari. Läs mer på här.

Per Torberger

Ämnen i artikeln:

Ted Persson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.