Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Petra Marklund hyllar visualiseringsbyrå

Publicerad: 4 juni 2013, 07:50

Efter turnén – nu tackar Petra Marklund sina fans med en video gjord av visualiseringsbyrån wec360°. – Jag tycker grejerna som Mattias von Corswant och hans bolag gör är fantastiska och känns nyskapande, och det är riktigt kul att kunna göra något sånt här till fansen, säger hon i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Petra Marklund

Petra  Marklund lärde känna Mattias von Corswant, en av grundarna till wec360°, i  samband med en konsert med Kent i somras.

De inledde ett samarbete grundat på Petra Marklunds idéer om att göra något speciellt för publiken.

Wec360° har i huvudsak fokus på 3D-visualisering för  framförallt byggbranschen. Den interaktiva produktionen för Petra Marklund bygger på wec360°:s teknik för hantering av 3D- och  fotografik i 360°, och utgör en interaktiv ”arena”.

Videon till  "Förlorad värld" visas exklusivt i produktionen, och ingen annanstans.

Wec360° har tidigare gjort produktioner i Sverige tillsammans  med Kent, Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och för  internationella akter som Mötley Crüe och Ed Kowalczyk. Byrån ser musikbranschen som en  bra kanal att utveckla och testa nya tekniker i.

– Den här typen av projekt ger stora möjligheter för oss att utvecklas.  Petra är dessutom väldigt rolig att jobba med! Det underlättar massor  att hon själv är så kreativ med idéer och infall, det gör produktionen  roligare att jobba med och resultatet bättre, säger Mattias von  Corswant i ett pressmeddelande.

Wec360° har långt samarbete med Friends Arena, och produktionen fotograferades på nationalarenan.

Petra Marklunds album ”Inferno” som nu   är uppe i över 50 000 sålda exemplar och singeln "Händerna Mot Himlen"   har sålt tre gånger platina och är fortfarande, nästan åtta månader   efter release, en av de mest spelade låtarna på Svensk radio.

Se videon här 

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Petra Marklund

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.