Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Petronella Panérus tar över Åkestam Holst

Publicerad: 17 april 2015, 07:54

Thomas Høgebøl, Petronella Panérus och Göran Åkestam.

Foto: Fredrik Thambert.

Ny vd på Åkestam Holst är Petronella Panérus. Hon rekryteras från vd-posten på NOA-byrån Great Works. – Det ska bli fantastiskt roligt, säger hon om sitt nya jobb.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusGöran ÅkestamNoaÅkestam HolstGreat Works

Petronella Panérus har varit vd på Great Works i drygt två år. Innan dess hade hon samma roll på Scholz & Friends, och har tidigare jobbat inom Publicis och Lowe Brindfors som projektledare.

Nu får hon karriärens hittills största utmaning: att ta över och leda storbyrån Åkestam Holst. En fråga hon tackade ja till med viss betänketid.  
– Jag sa att "det här måste jag tänka på några dagar". Sedan hörde jag av mig efter en vecka. När det är pirrigt och du känner mig lite rädd – då är det bra. Då är du på väg, säger hon.  

Att lämna över stafettpinnen på Great Works sker dock med lite blandade känslor.
– Det är klart att jag lämnar Great Works med ett visst vemod. Det är en fantastisk byrå. Men NOA är en familj med allt vad det innebär. Förändringen blir inte så stor egentligen. Jag har träffat flera av människorna och vi är inne i projekt tillsammans. Det blir en ny skylt på dörren, men vi kommer ha ett fortsatt samarbete.  

Tanken är att Petronella Panérus tar över vd-skapet på Åkestam Holst efter sommaren. Sedan kommer Göran Åkestam att finnas kvar på byrån till åtminstone slutet av 2016.

– Jag har fått jobba med Petronella i mer än 15 månader och har hunnit lära känna henne under den tiden. Därför var hon den första personen jag frågade. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med Great Works och är en utomordentlig ledare i en kunskapsverksamhet. Hennes största styrka är att hon lyssnar och motiverar alla människor, vilket är svårt i en så pass snabbrörlig värld. Hon fattar också snabba beslut och ser till att vi håller en bra hastighet, säger NOA:s vd Thomas Høgebøl.  

Petronella Panérus:  
– Det ska bli fantastiskt roligt, och jag är glad att Göran är kvar så att vi kan gå lite parallellt. Men jag kommer inte bara gå i hans fotspår utan försöka hitta min väg framåt.  

Göran Åkestam tycker själv att rekryteringen av Petronella Panérus känns klockren:  
– Thomas kom med förslaget till mig och Kenneth Adenskog som jag delar ledarskapet med. Jag vet inte vad han hade sagt ifall vi skulle ha svarat "aldrig i helvete". Men det känns så naturligt. Både Petronella och jag sitter i NOA:s ledningsgrupp och har umgåtts mycket de senaste åren. När Thomas väckte den här tanken blev jag väldigt glad över att Petronella kunde tänka sig att göra det.  

Någon efterträdare till vd-posten på Great Works finns inte i dagsläget, men processen är i full gång. Enligt Thomas Høgebøl blir det högst troligen en helt extern rekrytering till den tjänsten.

LÄS: Göran Åkestam slutar som vd.  

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.