onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Peugeot-bil tolkar komposition

Publicerad: 9 oktober 2018, 11:48

I en ny reklamkampanj av franska reklambyrån BETC spelar bilen Peugeot 508 ett musikstycke.

Ämnen i artikeln:

PeugeotBETCReklam

Den nya kampanjen ska enligt Peugeot belysa varumärkets kulturella kapital och värdesätta Peugeouts bilars tekniska finesser genom ett artistiskt uppträdande.

– Kampanjen visar varumärkets tankesätt, som inte tvekar att bryta rutinen och göra något annorlunda i en bransch som ofta ses som föråldrad eller otidsenlig, säger Tiphaine du Plessis, Managing Director ansvarig för varumärket Peugeot, i ett pressmeddelande.

Musikstycket i filmen har komponerats av Jean-Philippe Rio-Py, känd som RIOPY, för att skrivit filmmusik till "The Danish Girl" och "The shape of water". För att genomföra projektet krävdes det sex månaders arbete med ingenjörer, tekniker och musiker. 190 musiknoter spelas med hjälp av att Peugeouts nya bil Peugeot 508 åker på en Guitar Hero-liknande 1890 meter lång väg.

– Som musiker letar jag alltid efter sätt att krossa gränser. Jag är nöjd med att ha skapat ett musikstycke som talar till hjärtat samtidigt som det begränsas av ett flertal olika faktorer. Det är ett helt nytt sätt att skapa musik, säger Jean-Philippe Rio-Py.

Musikstycket förväntas komma ut officiellt via Warner Musics Ltd.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev