Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pia Grahn lämnar McCann

Publicerad: 26 juni 2013, 08:27

Pia Grahn.

Pia Grahn, pr-chef på McCann Stockholm, lämnar en ekonomiskt pressade byrån som den senaste tiden gjort sig av med personal. – Ja det stämmer, Pia har valt att lämna McCann, säger vd:n Fredrik Westerman till Resumé.


Ämnen i artikeln:

McCann StockholmPia GrahnMcCann

Pia Grahn kom till McCann (dåvarande Storåkers) för fyra år sedan och blev vd för byrån. Dessförinnan var hon vd för Reklamförbundet. Hon har även ett förflutet som reklamreporter på DI och Resumé.

Efter en tid lämnade hon vd-posten på McCann och blev i stället chief growth officer och sedan pr-chef. Så sent som i förra veckan satt hon i pr-juryn i Cannes Lions.

– Vi tycker  förstås att det är jättetråkigt och hon har gjort ett fantastiskt jobb  här på McCann, men jag förstår samtidigt att hon nu är sugen på att ta  nästa steg efter över fyra år på McCann, säger Fredrik Westerman.

Pia Grahn:

– Jag  har haft drygt fyra fantastiska år på McCann, först som vd för  Storåkers och sen som CGO för McCann Norden och som MD för McCann  Relations. Jag har lärt känna otroligt kompetenta och kreativa  människor, både här i Sverige och inom McCann internationellt. Men nu  känner jag att det är dags för mig att göra något annat, exakt vad det  är får jag återkomma till.

För ett par veckor sedan skrev Resumé om McCann Stockholms tuffa situation. Byrån har tappat 20 personer inom  loppet av ett år och när nu intäkterna fortsätter att dala har personal sagts upp.

McCann har tappat flera viktiga kunder som Riksgälden, Expert (som gick i  konkurs), pr-uppdraget för Max och B2B-uppdraget för Tre. Flera av  byråns storkunder har minskat sina marknadsinvesteringar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.