Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pistolhot mot Pistöl

Publicerad: 13 juni 2012, 12:22

Pistol Reklambyrå nöjer sig inte med att tidigare Pistol Agency ändrat namn till Pistöl Agency. Den sistnämnda fick idag ta emot ett hotfullt brev:– Jag har fulla rättigheter och har varumärkesskyddat namnet inom reklam och musik så de är rökta, säger Patrik Pistol, grundare av Pistol Reklambyrå.


Ämnen i artikeln:

Zeke Tastas

"Det har nu gått ett år sedan vi hade vår dispyt kring att ni hade  tagit vårt varumärkesskyddade namn "Pistol" som firmanamn till ert  nystartade bolag."

Så inleder Patrik Pistol sitt hotfulla brev till Pistöl Agency - eller som byrån tidigare hette Pistol Agency.

Patrik  Pistol menar att man efter diskussioner kommit fram till att Pistol  Agency inte fick använda namnet eller köpa rättigheterna till namnet,  men nu hävdar han att Pistol Agency inte har hållit sig till detta:
–  Jag ringde några firmor som vi jobbar med och bad dem låtsas att söka  en byrå som jobbar med de kunder som vi jobbar med. Det visade sig att  Pistöl Agency stod på sig och låtsades vara oss, säger Patrik Pistol.

Han  uppger exempelvis att de personer som ringde Pistöl Agency tog upp att  man ville jobba med en byrå som gjort kampanjer för Yxtaholm och  Chantelle. Det vill säga kunder som Pistol Reklambyrå har jobbat med:
– Vi har kontaktat en advokat och han skrattade åt hur lätt vi kommer att vinna caset, säger Patrik Pistol.

Han  hävdar också att Pistol Reklambyrå har bevis i form av inspelade  samtal, mailkonversationer och skärmdumpar bland mycket annat:

-  Vi hade hört ryktet att man låtsas vara oss och trodde först att det var  ett skämt. Men vi upptäckte att så inte var fallet och det har vi också  bevis på, säger Patrik Pistol.

Pistol Reklambyrå kräver nu att byrån omedelbart slutar använda namnet eller namn som liknar eller kan förväxlas med Pistol.

Byrån vill även ha kompensation med en "rimlig summa".

Om Pistöl Agency inte rättar sig efter detta tänker man ta upp fallet i svensk Domstol.

Så här skriver man i brevet:
"Enligt  våra juridiska ombud kommer ni med största sannolikhet att bli fällda  vilket innebär att ni får betala ut ett mycket stort skadestånd och  dessutom betala en betydande del av er omsättning under den tid ni  använt namnet Pistol och/eller Pistöl.

Pistöl Agencys vd Zeke  Tastas vill inte ge någon kommentar utan meddelar att han: "lämnar över  ärendet till vårt juridiska ombud."

Ni anklagas ju för att ha utgett för att vara Pistol Reklambyrå. Hur ser du på dessa anklagelser?
–  Den ena gången vi blev kontaktade var det tydligt eftersom de frågade  om vi jobbade med en viss kund och vi sade att vi inte gjorde det, utan  att de måste syfta på Pistol Reklambyrå. Den andra gången ville man ha  ett möte och när man konkretiserade vilka kunder man hade inspirerats av  sade vi återigen att det måste röra sig om Pistol Reklambyrå, säger  Zeke Tastas.

Varför står det fortfarande Pistol Agency på er sajt?
– Det är Tumblr-mallen som bloggen ligger på som inte klarar åäö i rubriker, inte sajt eller annat, säger Zeke Tastas.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Zeke Tastas

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.