Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Plantera träd med Lill Lindfors

Publicerad: 12 december 2012, 11:38

Vill du plantera ett träd med en polare? Eller skulle du hellre vilja sätta i plantorna med Lill Lindfors eller SVT-kocken Tareq Taylor? Oavsett svaret kan du bidra till en att göra världen bättre. Vi- skogens nya insamlingskampanj, framtagen av kommunikationsbyrån Wonderleap.


Ämnen i artikeln:

Vi-skogen

Wonderleaps kampanj ”Plantera tillsammans!” sker i huvudsak på Facebook. För 20 kronor kan alla med ett Facebook-konto plantera ett träd med en kompis – eller med någon av Vi-skogens
vänner.

Lill Lindfors, Tareq Taylor och William Libusi, som var med och planterade det första trädet i Vi-skogen, deltar i kampanjen. Varje plantering blir synlig på Facebook. Ett bra till att skicka ett julkort.

Klimatförändringar är ett av de största hoten mot utvecklingen i Afrika. När odlingsmarkerna runt Victoriasjön förstörs av torka, erosion och skyfall ger Vi-skogens planteringsprojekt ett skydd.

Trädets betydelse är central: kronan skyddar grödorna
och ger skugga i hettan, rötterna stabiliserar jorden och fallande löv blir gödsel.

Genom trädplantering och agroforestry arbetar Vi-skogen med att bekämpa fattigdom.

– Inbetalningskortens tid är inte förbi, men allt fler beslut om gåvor tas nu i en digital miljö. Kampanjen är ett bra exempel på hur man på ett smart och enkelt sätt kan ge till de mest
utsatta och samtidigt få spridning på ett viktigt budskap. Wonderleap har hittat helt rätt i tonalitet och vi tror på ett bra resultat av kampanjen”, säger Ola Richardsson, kommunikationschef för Vi-skogen.

Under hösten har Malmöbyrån Wonderleap vunnit flera nya byråuppdrag. På nykundslistan finns ATEA, Hemmafönster, Konceptbanken, Spårvagnar i Skåne, Vi-skogen, AbbVie i Danmark och Atos Medical.

Arbetet består av såväl kampanjer som kommunikationsstrategi och lansering av nya varumärken.

– Vi är oerhört glada och stolta över att få arbeta tillsammans med Vi-skogen. Det är inspirerande att lära känna en verksamhet som till så stor del utgår från hjärta och omtanke, säger Anna Nordström Carlsson, vd på  Wonderleap.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vi-skogen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.