Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Platinaägget till Björn Kusoffsky

Publicerad: 29 april 2015, 13:10

Björn Kusoffsky, Silla Levin och Anna Qvennerstedt.

Foto: Yasmine Winberg.

Hederspriset Platinaägget går till Björn Kusoffsky, grundare och vd på Stockholm Design Labs. I och med priset tar han plats i svensk reklams "Hall of Fame" – Platinaakademin.


Ämnen i artikeln:

Guldägget 2015Björn KusoffskyPlatinaäggetStockholm Design Lab

Björn Kusoffsky får priset för sin enkelhet, klarhet och öppenhet som har präglat hans och Stockholm Design Labs arbeten under åren.

Han utses till Platinaäggsvinnare av Platinaakademiens ledamöter som alla är legendarer inom reklam.

Motiveringen lyder:
"Andy Warhol har naturligtvis aldrig fått Platinaägget. Men från och med nu finns det en rät linje mellan ikonen och den svenska reklamens Hall of Fame. För hade inte Andy Warhol skrivit "Rat Fab" åtta gånger på ett papper och föreslagit att det obskyra bandnamnet kunde skrivas i tre färger på omslaget till en popsingel, ja då hade årets pristagare kanske aldrig inspirerats till att sadla om från musik till formgivning. Då hade inte en av samtidens främsta design- och varumärkesbyråer sett dagens ljus i slutet av 90-talet och då hade årets platina-vinnare kanske aldrig utvecklat den precisa formel av enkelhet, klarhet och öppenhet som präglat hans och byråns arbeten under alla framgångsrika år".

Förra året fick Silla Levin Platinaägget - då som tredje kvinna någonsin.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.