Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Populära karaktärer tillbaka i filmer för Umeå Energi

Publicerad: 17 februari 2015, 15:00

Dolf och Järven

Foto: Bild från reklamfilmen

Efter det positiva mottagandet av Umeå Energis filmer med eremiten Dolf och hans sidekick Järven har energibolaget beslutat att följa upp reklamkonceptet.


Ämnen i artikeln:

Umeå EnergiANR BBDO

Filmerna utspelar sig i den norrländska lilla byn Lill-Grobban. Där bor Dolf, en av Umeå Energis största kritiker, tillsammans med sin vän Järven. Reklamfilmerna, som till en början bara sändes lokalt, har i dag setts fler än 240 000 gånger på youtube. En siffra som kan jämföras med antalet invånare i Umeå kommun som är 120 000.

– Dolf och Järven har ju blivit kultförklarade i regionen, och folk har till och med spelat in egna versioner av deras filmer. Nu ger vi alla fans en chans att lära känna dem ännu bättre, säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi.

Umeå Energi fortsätter på samma spår som i de tidigare filmerna och i pressmeddelandet står att de kommande filmerna "handlar om allt från laddstolpar och fjärrvärme till solenergi och självförsörjning".

Reklambyrån ANR BBDO gör filmerna tillsammans med Palladium Film. Patrik Eklund är regissör och Dolf och Järven spelas även fortsättningsvis av Sven Björklund och Nilsgustav Bergström.

– Att arbeta med en reklamkaraktär som tycker illa om varumärket man gör reklam för hör inte till vanligheterna. Därför är det extra roligt att fortsätta bygga Dolf och Järvens lilla värld i Lill-Grobban, säger Sara Kolbäck, copywriter på ANR BBDO.

Se den senaste reklamfilmen här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Umeå EnergiANR BBDO

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.