Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Populärast reklam på Youtube

Publicerad: 15 november 2013, 09:43

ICA-Stig i den populäraste reklamfilmen.

Här är Youtubes sammanställning över de mest populära reklamfilmerna i Sverige i oktober – Ads learderboard. I topp ligger ICA med filmen där Stig blir legitimerad av en övernitisk Ulf.


Ämnen i artikeln:

KingMalacoICAYoutubeKLM

Youtube säljer numera reklamplats genom konceptet TrueViews. Det innebär att tittarna själva får välja vilka reklamfilmer de vill se och inte se. Annonsörerna betalar bara för de visningar där tittarna har valt att se innehållet.

I topp ligger, kanske inte helt oväntat, ICA:s populära reklamfilmskoncept som har pågått i mer än tio år.  
– Det är Roligt att ICA toppar den första listan. ICA är ju en av Sveriges största TV-annonsörer så det känns extra kul att de nu börjat använda TrueView-formatet på Youtube, säger Peter Nordlöv, head of creative på Youtube Sverige, i en kommentar.

På andra plats ligger en annan reklamfilm som reklambyrån King ligger bakom – Malaco (King gör även ICA:s filmer). Trean kommer KLM:s film med Disney-tema.  
– Spännande att se hur både Malaco och KLM berättar riktiga stories och utnyttjar möjligheten till att visa reklamfilmer som är betydligt längre än de vanliga 30-sekunders spottarna, säger Peter Nordlöv.

Topp 5 Sverige:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

KingMalacoICAYoutubeKLM

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.